“Alleen koffie en thee zijn te verdragen”

In Start-up vraagt Aron creatieve ondernemers het hemd van het lijf over hun ochtendrituelen. Staan ze fris en fruitig om 7:00 uur naast hun bed, of blijven ze tot 12:00 uur snoozen? Bestaat hun ontbijt uit een veganistisch verantwoord bakje yoghurt met lijnzaad, of tikken ze drie vettige omeletten met spek naar binnen? Je leest het in Start-up!

Ze is psychologe, maar daarnaast ook een bejubeld artiest! Haar EP Uncanney Valley gooit hoge ogen en aanstaande vrijdag staat ze in Simplon om haar laatste concert van het jaar te geven. Sofie Letitre en haar ochtendrituelen.

Wat gaat er in je om, als ’s ochtends de wekker gaat?
“Allemaal dingen die eigenlijk gecensureerd moeten worden! Ik ben totaal geen ochtendmens en heb per definitie een ochtendhumeur. Doordeweeks werk ik als psycholoog en op die dagen moet ik vaak vroeg mijn bed uit. Daarnaast treed ik natuurlijk ook op, maar dat plan ik zo dat ik de dag erna kan uitslapen.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?
“Mijn sleutels kwijt. Ik snooze altijd veel te lang, waardoor ik meestal nog maar twintig minuten heb om mezelf klaar te maken. Wanneer ik dan mijn sleutels kwijt ben, gaat dat van die kostbare twintig minuten af en dan begint mijn dag niet goed! Helaas gebeurt dit op dagelijkse basis. Mijn vriend blijft ook altijd extra lang in bed liggen met de dekens over zijn hoofd, omdat hij denkt: ik wacht wel tot zij de deur uit is, anders loop ik gevaar!”

Als je een week lang hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?
“Ik denk een banaan, want dat eet ik nu eigenlijk altijd al als ontbijt. Ik ben totaal geen grote eter ’s ochtends, want alles voelt dan onnatuurlijk. Alleen koffie en thee zijn te verdragen.”

Heb je nog een favoriete wake-up song om je dag mee te beginnen?
“Meestal zet ik klassieke gitaarmuziek op. Alles moet vooral zo rustig en stressvrij mogelijk zijn, dan heeft mijn dag de grootste kans van slagen!”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject weer zou zien, wat zou je jezelf dan meegeven?
“Ik zou tegen mezelf zeggen dat ik niet bang moet zijn om slechte muziek te schrijven. Altijd aan het begin van een nieuwe plaat heb ik het gevoel dat ik iets moet maken dat heel erg goed is. Dit zorgt ervoor dat ik ga twijfelen of ik het wel kan. Of het allemaal niet mazzel is geweest tot nu toe. Het proberen in één keer raak te schieten kon en kan mij nog steeds heel erg verlammen. Als ik mezelf toesta om dingen te maken, die in mijn ogen niet meteen perfect zijn, dan ben ik minder bang om dingen te schrijven. Ik schrijf dan vervolgens veel nummers. In plaats van 3 hele goede nummers in één keer te schrijven, schrijf ik veertig waarvan bijvoorbeeld tien of twintig goed van zijn.”

Wil je deze ochtend nog iets met de lezers delen?
“Afgelopen vrijdag is de music video van het nummer Perfect Mistake uitgekomen. Dit is de derde en laatste video van de EP ‘Uncanny Valley’. Wat nog belangrijker is, is dat we op 11 december in Simplon spelen! We beginnen om half elf en ik zou het heel leuk vinden als mensen komen!”

Wie zou jij zelf een keer in deze rubriek willen zien?
“Thijs de Vlieger! Hij heeft volgens mij niet zozeer een ochtendhumeur, maar moet wel erg voorzichtig benaderd worden ’s ochtends. Ik ben benieuwd hoe hij zijn morgen begint.”

Meer Start Up

Nieuwste