Deejay Irie deelt bass slaps uit tijdens Red Bull 3style

De Nederlandse finale van Red Bull 3Style staat aankomende zaterdag op het programma in de Melkweg. Dj’s strijden tijdens deze battle om de finale plaats in Krakow. Één van de finalisten is onze boy Deejay Irie. 

Vorig jaar werd Deejay Irie tweede tijdens de landelijk voorrondes van de Red Bull 3Style. Dit jaar is hij van plan om richting Krakow te vliegen aankomende november om wat wereldfinalisten-ass te kicken. Maar eerst moet hij de landelijke finale in de Melkweg acen. We bellen de strijder of the wheels of steel om te vragen hoe het met de voorbereidingen gaat.

Red Bull 3Style vs Deejay Irie

“Yo man, ik ben even eten aan het voorbereiden, maar bellen kan altijd.” Oud-wereldkampioen DMC visuals Deejay Irie is geen vreemde bij DATmag. Zo heeft hij zijn eigen radioshow Doowutyalike!, reist hij de wereld af om zijn skills ten toon te spreiden en staat dus nu weer in de finale van een vette battle.

Hoe gaan de voorbereidingen, Irie? “Ja ik ben lekker bezig. Zo’n battle houdt me scherp. Vorig jaar eindigde ik op de tweede plaats tijdens dit evenement. Nu ben ik van plan om te winnen.” Tweede plek, maar dat zijn we niet van je gewend! Hij lacht. “Ik denk dat het deels aan mijn platenkeuzen lag. Daar focus ik me dus nu extra op.”

Kwartier de pan uit rocken

Red Bull 3Style is bijna net zo extreem als de sporten die het energiedrankje sponsort. Alles moet vlijmscherp, on the edge en explosief. De deelnemers hebben slechts een kwartier om met hun skills en originaliteit de mind te blowen van publiek en jury.

“Je moet het zien als een clubavond alleen dan in het kort”, zegt Irie. “Ik heb vijftien minuten om the crow te rocken.” In zijn set moet hij minimaal drie stijlen gebruiken. Maar dat is voor Irie geen probleem.

“Ik heb funk in de aanbieding, rock, maar vooral veel bass.” Lekker, je gaat dus wat ingewanden door elkaar husselen. Weer zijn karakteriserende lachje. “Dat is wel de bedoeling, man!”

Geheime wapen

Of Irie een geheime wapen heeft waarmee hij dit keer de landelijke titel pakt? “Ik oefen elke dag van acht uur ’s ochtends tot twaalf uur ’s middags. Daarnaast check ik in de avond setjes van andere toffe dj’s, puur voor de inspiratie. Het blijft lastig, want je wilt niet met je hardste track beginnen, maar het moet van begin af aan wel krachtig zijn.”

Heb je een plaat die je sowieso gaat draaien? “Oh man, daar vraag je me wat. Ik ben zo slecht met namen. Mijn setje is vooral afgestemd op de clubavond in de Melkweg. Zoals ik al zei, komt er veel hiphop en funk in voor. Maar ik draai ook We will rock you van Queen. Die track zit er dus in.”

Finale Krakow

Wat Deejay Irie kan winnen, weet hij zo even niet uit zijn hoofd. “De finale is in Krakow. Dat is al het winnen waard. Ik heb in deze Poolse stad veel fans en kijk er naar uit om daar weer op te treden. Het is er altijd tof.”

Tijdens de landelijke finale in Amsterdam gaat Irie de strijd aan met stadsgenoot Chris Delux. “Ja, dat is echt leuk. Ik ken Chris wel. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik niet weet wat hij allemaal gaat draaien.” Spannend, dus. Succes en pak ze, homeboy! “Ja, dat is wel de bedoeling. Ik hou jullie op de hoogte.”

Meer Backstage

Nieuwste