Anders ga je ff stemmen of zo!

Overdag is Jasper gewoon student. Maar wanneer de zon achter de horizon verdwijnt en het maanlicht alles zilver kleurt, transformeert deze academicus in de triphop producer en labelbaas J’lectroniq. Op eigenzinnige wijze bekritiseert en omarmt hij de wereld van het cultureel ondernemerschap.

Beste medeburger,

Als het je is gelukt om het bovenstaande te lezen, dan weet je waarschijnlijk waar dit naartoe gaat.

Inderdaad!

De verkiezingen!

Stemmen

Dus ik zal het zo kort mogelijk houden. Want na alle campagnes, debatten, meningen en peilingen, rest ons één ding: Ga. Gewoon. Stemmen.

Niet omdat je buurman of buurvrouw het doet, niet omdat het strategisch is. Niet omdat je Jesse F. Klaver zo sexy vindt, niet omdat je normaal moet doen van Mark.

Niet omdat je ‘Boos Polertiek’ volgt en niet omdat een heleboel populaire ‘instellingen’ je vertelden dat je: “De macht kan kantelen.” Slechtste tagline ooit trouwens.

Nee, gewoon omdat er na 15 maart geen plek is voor je boosheid, je frustraties en je cynisme als je niet gaat stemmen.

Lekker voor jezelf

Stemmen is volgens van Dale:

Het vermogen van mensen om een geluid voort te brengen.

Openbaring van zijn mening (voor of tegen): (bij verkiezingen) zijn stem uitbrengen.

Stemmen is óók je grondrecht en bovenal het fundament van de democratie. Een democratie waarin je het vermogen hebt om jouw eigen geluid voort te brengen. Laat die dan ook gelden op 15 maart.

Niet voor je papa, niet voor je mama, niet voor de rest van je familie/vrienden en al helemaal niet voor mij. Maar voor jezelf. Gewoon stemmen dus.

 

Meer ENTER THE TRONIQ

Nieuwste