BETER OP PAPIER. met producer Hugo Tromp

Hugo Tromp is componist, producer en performer die op zijn veertiende al wist wat zijn passie was. Hij is mede-eigenaar van Haunting Records, heeft een YouTube-kanaal over filmmuziek en is sinds februari samen met zijn technoboys van Klankveld resident van La Rêve.

Hugo componeert op zijn veertiende de soundtrack voor een zelfgemaakte filmtrailer. De innerlijke vlam is ontstoken en vanaf dat moment richt hij zich op het produceren van filmmuziek. Hij opent zelfs een YouTube-kanaal hierover die hem miljoenen views oplevert en zijn eerste baan landt bij Orange Studios. Van daaruit kan hij los.

Epic tunes

In eerste instantie focust de van origine Groninger zich op soundtracks. Epische tunes die je emotionele epicentra in vuurwerk doen uitbarsten. Zijn grote voorbeeld hierin is Hans Zimmer. Geïnspireerd door dit zwaargewicht componeert Hugo samen met Marcel Kaper van Orange Studios de openingstracks voor onder andere Vogue evenementen en het festival Tomorrowland.

“Het was bij Tomorrowland tof om te zien hoe mensen hard gaan op een track die ik geschreven heb. Zelf sta ik dan tussen ze in en niemand weet dat het mijn werk is. Bij dit soort dingen vind ik dat mooi.”

Haunting Records

In ons gesprek gaan we in op het artistieke en ondernemende karakter van Hugo’s werk. Hij is samen met zijn partners in crime Tobi Bob Snoid en Frank Drok eigenaar van Haunting Records. Een label dat zich focust op elektronische acts.

Op hun roster staan eigen projecten als Klankveld en FLCTS, maar ook dikke acts als Phole, Bossoe en Mama. “Tobi en ik zijn meer van de muziek. Frank is beter in netwerken en contacten leggen. Dat is voor het label een perfecte verdeling.”

Klankveld

We kunnen er natuurlijk niet omheen dat het techno trio Klankveld bestaat voor twee-derde uit Prins Claus Conservatorium alumni. Vreemd vind ik, op het conservatorium leer je toch juist voornamelijk jazz en klassiek? “Het is bijzonder, maar tegenwoordig heb je ook voor productie en live performance een richting”, legt Hugo me uit.

Als we dieper op het onderwerp ingaan, komen we bij de verhalen over hoe hij en Tobi Bob Snoid elkaar ontmoet hebben en hoe hard techno god Leon is. Daarnaast vertelt Hugo over hoe de apparatuur van Klankveld eerst een volle bus in beslag nam en nu geslinkt is naar een rugtas.

Valentijnsdag

We tappen ook in hoe het is om een alcoholvrij bestaan te leiden. Is dat mogelijk als artiest? Wat zijn de pro’s en cons hierbij. Hoe kan het dat de wereld je gelijkt labelt als iemand met een probleem wanneer je openlijk uitspreekt niet te drinken? Over dit, Dostojevski en Tolstoj, The Predator en The Terminator, we gaan helemaal los tijdens deze Valentijnsdag aflevering. Dus check it out!

We zijn sinds deze week naast Podbean, Soundcloud en Spotify ook te volgen op iTunes. S/O naar onze matties van HanzeMag en DAT-techteampje Jasper Bosgraaf en Irie Weeringa.

 

Nieuwste