Mustafa Boutzamar over Warhammer, leiderschap en zelfkennis

Beter Op Papier Mustafa Boutzamar

Mustafa Boutzamar is ondernemer, projectontwikkelaar en de baas die ons land gaat vertegenwoordigen in de EK-Warhammer. Een persoon van vele talenten, altijd op zoek naar wegen die hem en zijn omgeving een stukje beter en mooier maken. De ideale gast voor Beter Op Papier.

Mustafa Boutzamar kijkt rond in DATstudiootje. “De laatste keer dat ik hier was zat er een gat in de muur.” Hij knikt goedkeurend. “Dit hebben jullie mooi opgeknapt boys, het is echt een fijne plek geworden.” Thanks, Mus!

Mustafa Boutzamar 

Mustafa Boutzamar is zonder twijfel een van de geestelijke vaders van Beter Op Papier. Tijdens een van onze DATmag. parties begin 2018 pakt hij me bij de schouders en zegt: “Je moet echt een podcast beginnen, man.” Een maand later zitten we met een geïmproviseerd opnameapparaatje bij bedrijfsfilosoof Margit Vegter.

“Ja, dat weet ik nog. Dat eerste gesprek met Margit was verrijkend, man.” Wat er allemaal niet in twee jaar kan veranderen. Sinds onze laatste opnames is mijn gast twee bedrijven verder, heeft de bodem gezien en aan de top gestaan.

Ontwikkelingen

“Man toen zat ik nog bij Lently”, hij valt even stil. “Totdat ik er niet meer werkte.” Hij vertelt hoe zijn leven in een rollercoaster belandt wanneer hij het klappen van de zweep der ondernemerschap first hand ondervindt. Van innovator in de voedingsindustrie tot bijna directielid bij Grand Café Z in Leeuwarden.

Mustafa werkt gedurende een jaar aan de visie om het café aan de Zaailand te transformeren in een fijne en professionele omgeving voor ondernemers. “Dat was een hele mooie en bijzondere tijd. Ik ben mezelf echt tegengekomen en heb veel geleerd.” Maar het universum heeft haar eigen plannen en het bedrijf gaat failliet.

Stichting Immersive Impact Foundation

Het mooie aan ondernemerschap is dat je altijd opnieuw kunt beginnen. Net een game waarbij voorkennis en ervaring dubbel, soms triple meetellen. Mustafa ontmoet tijdens zijn avontuur bij Grand Café Z een club ondernemers die niet alleen uitgroeien tot zijn mentoren, maar ook tot zijn vrienden. “De klap was groot na de val van Z, maar dankzij mijn nieuwe family kon ik opstaan en er weer voor gaan.”

Hij valt even stil, somber lijkt het voor even, maar de lach verschijnt weer op zijn gezicht. “Ik heb veel geleerd over hoe je een business opbouwt.” Door die kennis nodigt Stichting Immersive Impact Foundation hem uit om zich bij hen aan te sluiten. Wat ze precies doen? “We helpen start ups, mensen met ideeën en beginnende bedrijven voor 75 percent op de rit. Van businessplan tot eindgesprekken met investeerders.”

Tolooba

Een zo’n start up is Tolooba afgeleid van To Look Back. Dit bedrijf werkt aan een streamingservice waarbij mensen met een aangetast geheugen door bijvoorbeeld Alzheimer weer even kunnen duiken in de diepste en fijnste krochten van hun herinneringen.

“Dit doen ze door beelden van de woonplaats te laten zien waar de persoon in kwestie als kind of jongvolwassene heeft gewoond”, legt Mustafa uit. “En het werkt! Mensen bloeien op en gaan terug naar hun jeugd. Dat is heel mooi om te zien.”

ar Hammer

Twee uren zijn in een zucht voorbij gevlogen. Of we nog even door kunnen gaan? Ja tuurlijk kan dat! Want ik wil alles weten hoe het zit met deze boy z’n hobby, Warhammer. Want hoe word je in twee jaar tijd een master in het schilderen van die priegelige poppetjes?

En nog belangrijker misschien… waarom ben je gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de EK? Luister en enjoy dit inspirerende gesprek met Mustafa Boutzamar.

EK Warhammer Mustafa Boutzamar

S/O naar onze matties van The Duchess Alcohol Free G&T, thanks for the drinks!

Meer Podcast

Nieuwste