DATmag Podcast – Mustafa vs. Teo

Oh hell yeah, wij hebben een kersvers nieuw seizoen van onze podcast! “Hadden jullie een podcast dan?” We horen het je al murmelen. Nope. En nu dus wel. Het afgelopen half jaar hebben onze hoofdredacteur Teo en zijn partner in crime Mustafa een groep interessante ondernemers bezocht, gesproken en opgenomen. Nu is het aan jou om door al die uren aan digitale tape te werken en hopelijk een stukje wijzer te worden. Enjoy!

Soms heb je een idee, een ingeving die zo vanzelfsprekend is dat het bijna voelt alsof je het al af hebt. Het opnemen van een podcast bijvoorbeeld. Tijdens het 2.5 jarige bestaan van DATmag in januari opperde Mustafa Boutzamar dat we dat maar eens moesten gaan doen. “Supermakkelijk man!” Ik hoor het hem nog zeggen. “Je nodigt toffe gasten uit en je lult wat. Tadaaa, podcast.”

Simpel is moeilijk genoeg

Alles wat makkelijk lijkt is simpel totdat je  bezig gaat. Zo bleek ook dit project. Probeer maar eens een afspraak te maken met twee zeventig uur in de week werkende ondernemers. Dat is al een uitdaging. En dan moet je er voor zorgen dat de gast die je in jouw podcast wilt hebben ook nog eens op die dag beschikbaar is. Klinkt vrij onmogelijk en dat was het deels ook.

Nu zijn we strijders en we laten ons niet uit de weg slaan. Never retreat never surrender is het motto. Dat hebben we dan ook drie afleveringen volgehouden. Toen kreeg mijn partner in crime een once in a lifetime opportunity om mee te denken, te bouwen en te leiden bij Grand Café Z in Leeuwarden. Als je ooit in de buurt bent, check that shit out! Perfect om als ondernemer te werken, vergaderen en klanten te ontvangen.

Sound

Vanaf aflevering drie heb ik het seizoen afgemaakt. And what a journey it was! We hebben ondernemers uit alle hoeken van het universum gesproken. Hackers, personal trainers, social media marketeers, bedrijfsfilosofen en fashion fotografen, alles passeert de revue.

De grootste challenge tijdens dit avontuur was het geluid. Oh man, wat kun je falen op dat gebied en wij zijn in alle vallen gestruikeld. Thank God for sound engineer Jasper Bosgraaf, die elke aflevering heeft gemasterd en getweakt, ja inclusief de jingle. Dus nu alvast een disclaimer dat als iets kut klinkt, het waarschijnlijk duizenden malen verrotter klonk.

DATmag Podcast S01E01

Maar al spelende leert men en zo is het tien maanden nadat we het idee kregen eindelijk zover. De allereerste aflevering van het allereerste seizoen van de DATmag Podcast is een feit. In DATkantoor tijdens het verjaardagsfeestje van Ongehoord spreken Mustafa en ik elkaar.

Het gesprek gaat alle kanten op. We praten over voeding en opvoeding, werken en overwerken, het opgroeien als allochtoon in Nederland en nog veel meer. Soms gaat het diep en soms gaat het dieper.  Check het zelf.

Meer Podcast

Nieuwste