Basic fit oefeningen tijdens COVID-19 lockdown en meer – Quarantaine Talk II

podcast_deejay_irie_datmag

Week twee van de COVID-19 quarantaine is net achter de rug. Deejay Irie en hoofdredacteur Teo Lazarov praten bij over basic fit oefeningen tijdens de lockdown, hoe je thuiswerken en kids vermaken kunt combineren en waarom zzp’ers uit het Noorden even een kijkje moeten nemen op de site van Mooie Dingen Makers.

Weet jij al hoe je bijstand moet aanvragen als zzp’er en heb je al gehoord van de open brief aan de overheid geschreven door het collectief van Mooie Dingen makers? Ja? Mooi! Nee?! Najaa zeg, dan moet je echt even nodig hier klikken. Of niet dan Irie…. “Ja, sowieso man!”

Insta-streaming

Onze scratch bosso Deejay Irie zit net als de rest van het culturele universum gewoon thuis. Wat houdt dat in? Nou zoals het er staat natuurlijk. Beetje het huishouden doen, de kids vermaken en ’s avonds werken aan nieuwe shit. Maar ja, dat betekent wel dat EPIC Eric en ik dus geen verrassingsdeuntjes voor hem kunnen maken als aankondiging voor z’n optredens…of toch wel?

“Nou, ik ben wel in gesprek met allemaal collega dj’s om via Instagram setjes te streamen. Dj D-Nice deed het laatst ook en die heeft het internet gebroken.” Wat?! “Ja man, daar keken zo’n 200.000 mensen naar waaronder Rihanna, Oprah en Michelle Obama. Met andere woorden er liggen genoeg kansen.” Nou het is maar goed ook want EPIC Eric en ik hebben alsnog een deuntje voor je gemaakt! “Kijk es aan.”

Basic fit oefeningen voor je thuis gym

“Maar Teo, hoe blijf je eigenlijk fit nu zonder gym?” Met basic fit oefeningen van mijn coach Ruben van Eek natuurlijk! Yes de collega van mijn oude coach Nick Fennema van Better Stronger. Gewoon met een paar geïmproviseerde aanpassingen van mijn huiskamer en twee kettellbells van 6 kilogram en 16 kilogram probeer ik te redden wat er te redden valt aan 14 maanden keihard werken naar het ultieme shredder resultaat.

Deejay Irie lacht, het gesprek gaat precies de kant op waar we allebei het meest op ons gemak zijn, namelijk overal en nergens. Want hoe vermaak je de kids terwijl je thuis werkt? “Ik heb mazzel dat mijn oudste nog maar drie is. We kijken samen filmpjes en ik knutsel wat met hem met after effects. Home schooling was wel een grotere uitdaging geweest.”

Diversity, gender en feminisme

We begeven ons op glad ijs wanneer thema’s gender, diversiteit en feminisme aan bod komen. Want wat weten wij daar nou van als twee gasten die gewoon in Nederland zijn opgegroeid? “Mijn zoontje houdt van roze en is heel zorgzaam”, zegt Irie. “Mijn vrouw en ik vinden dat mooi, maar in de tijd van mijn opa had ie een klap op z’n achterhoofd gehad.”

Wil je weten hoe twee niet witte Nederlanders voorzichtig hun kennis delen over alles wat niet mannelijk is? Natuurlijk wil je dat! Enjoy deze aflevering van Beter Op Papier Quarantaine Talk met je host Deejay Irie en yours truly.

 

Meer Podcast

Nieuwste