BETER OP PAPIER. met Fliere Roman Hoog Stoevenbelt: ‘Het mooiste aan een eigen bedrijf is dat je zelf kunt besluiten waar je aan werkt’

Fliere Roman Hoog Stoevenbelt klinkt als de naam van een edele heer. Maar in real life is the man, the myth, the hair productieleider van poppodium Simplon. Hij toerde vanaf zijn 21ste zeven jaar de wereld rond als Dr. Diggles van de rapgroep Dope D.O.D. en staat tegenwoordig alleen achter de draaitafels als er een bruiloftsfeestje is.

DATkantoor kent geen geheimen voor Fliere. Als kersverse productieleider kent hij Simplon op zijn duimpje. Naja, kersvers… Een jaar geleden nam hij het stokje over van Niels de Jager, maar het poppodium is zeker niet nieuw voor this guy.

Simplon

“Ik werkte vroeger als bedrijfsleider bij Simplon. Toen het met Dope D.O.D. echt los ging en we vier dagen in de week op tour waren”, lacht eventjes. “Ja toen bleef ik nog best lang gewoon bedrijfsleider. Mijn collega’s kregen mijn tourschema en ze roosterden me in wanneer ik vrij had.”

Het poppodium zit diep in zijn hart en hij runt het ook lekker smooth als productieleider. Met een tevreden gezicht trekt hij een foto tevoorschijn en laat zien hoe het pand er vroeger uitzag. “Echt een punkershol. Mooi toch.”

Van Fliere naar Dr. Diggles

Wie aan hardcore rap en dubstep denkt, denkt aan Dope D.O.D. de Groningse groep die ineens de wereld wist te veroveren en het podium deelde met onder andere Cypress Hill, Limp Bizket, Korn, Redman en het rijtje gaat zo wel even door. Dat “ineens” blijkt toch heel anders.

Fliere vertelt in ons gesprek over de ups en downs van zijn persoonlijke leven. Hoe hij Skits Vicious, Jay Reaper en Dopey Rotten ontmoet. Zijn avonturen op de Academie voor Popcultuur (2×2 maanden) en de glorie momenten van zijn carrière als the man behind the wheels of steel.

Ondernemerschap

“Het mooie aan je eigen bedrijf hebben, is dat je zelf kunt besluiten wat je kunt gaan doen. Dat was bij Dope D.O.D. een van de leukste dingen. Ik kon gaan filmen, de marketing doen, sponsoren aanhalen. Het was een hele mooie leerschool.”

Maar aan alles komt een eind. Niet geforceerd, wel zelf opgelegd. De lange jaren van touren eisen hun tol en volwassenheid kicks in. We blikken terug op epische momenten van Dr. Diggles, de wake-up call van Fliere Stoevenbelt in the real world en de geboorte van Hugo Drax & Von Hammerstein. Enjoy!

S/O naar onze matties van HanzeMag, techteam Eric Imthorn & Jasper Bosgraaf, en host Irie Weergang en Teo Lazarov.

Meer Podcast

Nieuwste