BETER OP PAPIER. live op festival De Broeikas met Sye Elaine Spence, Martijn Oosterhuis, pizzabakker Ronnie en de Artists in Residence

Na de aflevering met theatermaker en oud Academie voor Popcultuur student Celine Verheij nodigt onze gast ons uit om tijdens haar festival te BETER OP PAPIEREN. Zo gezegd, zo gedaan. Met side-kick Floor en productiemaster Eric vertrekt Teo naar Friesland. 

Twee maanden onze aflevering met Celine Verheij staan we live te streamen vanaf een loopbrug uitkijkend op de expositieruimte van festival De Broeikas in Leeuwarden. In de show komen interessante gasten aanschuiven. Zo legt organisator Celine van SELF. collective uit wat het festival is, waar het voor staat en hoe het in de afgelopen jaren steeds meer gegroeid is.

Martijn Oosterhuis

Na een korte intermezzo met culinair ondernemer Ron over het verschil tussen steenovenpizza’s en houtovenpizza’s, Buurman & Buurman, en sushi, is het tijd voor cabaretière Martijn Oosterhuis. Deze oud-lid van De Lama’s woont sinds kort in Leeuwarden en heeft zijn puppy Lenny meegenomen.

Ons gesprek gaat over zijn carrière, hoe je slim kunt investeren als creatief ondernemer en wat belangrijk punten in zijn leven zijn geweest. Een tipje van de sluier: je kunt beter van alle markten thuis zijn.

Artists in Residence

SELF. collective heeft voorafgaande aan het festival een aantal kunstenaars de kans gegeven om een week lang te werken aan een project. Het resultaat is een surrealistisch toneelstuk waarin twee theatermakers en een muziekproducer van de Academie van Popcultuur helemaal los zijn gegaan met alles wat ze los en vast konden vinden in het oude schoolgebouw waar het festival plaatsvindt.

Sye Elaine Spence

De hoofdact van De Broeikas is de jonge artiest Sye Elaine Spence. Ze is voor deze show helemaal uit Brooklyn komen overvliegen. We zien haar voor ons gesprek nog optreden, helemaal in rood uitgedost. Ondanks het weer – nat, grauw, harde wind – weet ze haar publiek onder te dompelen in een wereld van mooie klanken en snijdende teksten.

We praten over mentale en artistieke groei. Sye heeft net haar debuutplaat MORE uitgebracht die ze samen met een Deense producer schreef. Hoe gaat zo’n samenwerking via de mail? Wat vindt ze van Leeuwarden? Hoe verandert je manier van denken over kunst als je dertig bent? Je hoort het in deze aflevering van BETER OP PAPIER. x De Broeikas. Enjoy!

S/O naar onze matties van HanzeMag, tech-team Eric Imthorn, Jasper Bosgraaf en Irie Weergang, en host Teo Lazarov. Volg ons op Podbean, Soundcloud, Spotify en iTunes. Wees niet skeer, vijf sterren to the max.

 

Meer Podcast

Nieuwste