BETER OP PAPIER. met coach Happy Lotte: ‘Sport moet leuk zijn en niet als een straf aanvoelen’

Happy-Lotte-podcast
Lotte Steendam, beter bekend als Happy Lotte, is veel meer dan een personal trainer. Deze creatieve geest barst van de ideeën en schroomt niet woord bij daad te voegen. Hoe ze als net afgestudeerde aan de opleiding Facilitair Management ineens in een zeemeermin is veranderd? Listen and you will understand.

Soms heb je van die mensen in je Instagram-feed waar je in het begin aan voorbij scrolt, maar met de tijd steeds vaker even blijft hangen. Wat doen ze? Wat drijft ze? Is het een typetje of the real thing? Na een jaar snippets uit het leven van Happy Lotte voorbij te zien komen weet ik het zeker, dit is iemand die bij BETER OP PAPIER. te gast moet komen.

Happy Lotte

“Zo, het ziet er hier heel anders uit dan ik gewend ben”, lacht Lotte Steendam als ze the grand tour door DATkantoor krijgt. Tja, het is niet altijd een party hier. We kennen elkaar door de jaarlijkse DATmag.-feestjes die we geven ter viering van ons bestaan. Dan toveren we de plek waar normaal gesproken bloed, zweet en tranen vloeien om tot rave-cave. Maar dat is dus maar één keer per jaar.

Als vage kennissen tegenover elkaar zitten, waar heb je het dan over? Ik heb zo een vragenlijst aan topics samengesteld die ik van plan ben af te vuren op de jonge ondernemer. Gelukkig heeft ze niet veel warming-up nodig en zitten we al snel in het verhaal hoe ze van couch potato Lotte transformeerde in de vrolijke coach Happy Lotte.

Ideeën, ideeën, ideeën

Wanneer je barst van de ideeën en de baan die je na je studie gretig heb aangenomen niet uitpakt op de manier waarop je het grote mensenleven voor je zag, dan staat je een ding te doen: turn this shit around. Lotte vertelt hoe ze met weinig voorkennis van sport, ondernemerschap en werken als zelfstandige puur op instinct haar baan verlaat en zich in het diepe stort.

“Ik heb altijd heel veel ideeën. In het begin deed ik er niets mee. Later begon ik kleine stapjes te ondernemen, maar stopte vlak voor het moment suprême.” Ze moet lachen wanneer ze vertelt over de sapjesbar, een van de vele ideeën waar ze zich compleet in kon verliezen. “Dat zette ik uiteindelijk niet door.”

Happy Workout

Met de Happy Workout is dat anders. Na een zware periode besluit Lotte om haar leven weer op scherp te zetten. Genoeg bankhangen, genoeg Ben & Jerry’s, tijd voor een challenge. “Eerder twaalf challenges. Ik vind naar de sportschool gaan niet bijzonder leuk, maar hardlopen aan de andere kant is een uitdaging die me voldoening geeft.”

Daarom besluit ze om in een jaar twaalf hardloopmedailles voor deelnemerschap binnen te halen. Het lukt en het bevalt. De ideeënmachine houdt nooit op en zo begint ze langzaam maar zeker de Happy Workout uit te denken – een soort mix van bootcamp, maar dan leuk, denk apenkooi leuk.

Ondernemerschap

Dat ondernemerschap allerlei voors, maar zeker ook heel veel tegens heeft weet Lotte maar al te goed. Het is vrijheid blijheid versus altijd op scherp staan en zorgen dat je jezelf blijft ontwikkelen. “Zo zie je me de ene dag rondrennen met een waterpistool, de andere dag slepen met trampolines of zwem workout geven met een zeemeerminstaart. Ik doe van alles, want ik weet dat veel mensen sporten echt niet zo leuk vinden terwijl ze wel graag willen bewegen.”

We praten over voeding, beweging, interessante manieren van jezelf geestelijk en lichamelijk uit te dagen, maar ook over de harde kant van zaken doen. Wanneer luister je naar je onderbuikgevoel voordat je met iemand in zee gaat? Wat heb je nodig als ondernemer om niet in een neerwaartse spiraal te terecht te komen, en hoe moelijk is dat zeemeermin zwemmen nou echt? Enjoy deze aflevering van BETER OP PAPIER. met Happy Lotte Steendam.

S/O naar DATtechteam Jasper Bosgraaf, Irie Weergang en Eric Imthorn. 

Nieuwste