Hoe bespaar je geld als zzp’er en meer – Quarantaine Talk Part I

Deejay Irie podcast DATmag

Coronacrisis, niemand zag het aankomen en niemand wil geloven dat we nu in quarantaine zitten. Totale lock down of een semi-lock down wat maakt het allemaal ook uit? Binnenblijven is binnenblijven. Als zzp’er in de cultuur sector is dat een probleem. Hoe bespaar je geld in deze barre tijden? Welke boeken moet je lezen en hoe breng je jouw dagen door?

Deejay Irie en ik besloten om het beste van deze crisis te maken. Want hoe vaak kunnen we nou bij Beter Op Papier podcast lekker kleppen met z’n tweeën over van alles en nog wat zonder dat we rekening moeten houden met de gast die tegenover ons zit… NOOOOIT! Nu dus wel.

Geld besparen als zzp’er 

Deejay Irie heeft geen optredens staan de komende tijd. De epische sample-knop waaronder vals ingezongen deuntjes schuilgaan die de optredens van Irie aankondigen is leeg. Onze producer Epic Eric en ik bereiden hem elke week voor de livestream voor door ter plekke alles in te spelen, maar als onze scratch bosso geen optredens heeft dan is er geen aankondiging nodig.

“Ik sprak mijn vader laatst, die zit nu in Brazilië”, zegt Irie. “Hij kon het niet geloven dat we als ondernemers gewoon geholpen worden door de overheid.” Tja, want je kunt binnenkort als zzp’er een beroep doen op de zorgstaat en bijstand aanvragen. Maar dat bedrag is niet heel groot, dus hoe bespaar je geld als zzp’er? Een van de vele tips van Deejay Irie: “Gooi alle onzin abonnementen de deur uit!”

Après ski hitjes

Ondertussen zit ik al een week verplicht in quarantaine omdat ik vlak voordat de pleuris uitbrak nog in de Tirolse bergen van Oostenrijk zat. Heerlijk! Vooral wanneer je kunt afsluiten bij de après ski met hitjes als Johnny Däpp en Mama Lauda. Hele innoverende teksten en nog fijnere beats. Ja toch? Niet dan…

Nou niet echt. Irie hoe denk je dat deze producers hun hits maken? “Het gaat niet om de tekst hè. Dit soort dingen zitten slim in elkaar. Want de track pompt waarschijnlijk uit de boksen en dat betekent dat ze het echt heel goed geproduceerd hebben. Het is muziek voor retards gemaakt door niet-retards, zeg maar.” Mooi gezegd!

Netflix en schrijvers die je moet checken 

In het uurtje Quarantaine Talk komt van alles aan de orde. Van Netflix docu’s over Miles Davis, Don’t Fuck With Cats en Explained: The Next Pandemic  tot aan schrijvers als Stephen King en Neil Gaiman. Wil je weten wat je allemaal kunt checken tijdens de komende weken? Enjoy deze COVID-19 episode van Beter Op Papier.

Meer Podcast

Nieuwste