Ochtendbakkie bij Grandmaster Irie

In Start-up vraagt Aron creatieve ondernemers het hemd van het lijf over hun ochtendrituelen. Staan ze fris en fruitig om 7:00 uur naast hun bed, of blijven ze tot 12:00 uur snoozen? Bestaat hun ontbijt uit een veganistisch verantwoord bakje yoghurt met lijnzaad, of tikken ze drie vettige omeletten met spek naar binnen? Je leest het in Start-up!

Hij is woonachtig in Groningen en de uitvinder van het concept ‘Cinematic DJ’. Ook heeft hij meerdere grote DJ-wedstrijden gewonnen, waaronder vijf jaar op rij de “Dutch DMC Championship”. In 2012 bemachtigde hij zelfs de eerste plaats op de Europese video-dj battle. Deze week: de ochtend van  Irie Weergang !

Wat is het eerste wat er in je omgaat, als de wekker gaat?

“Dat ik koffie moet drinken! Als ik geen koffie heb gedronken, werkt mijn hoofd eigenlijk helemaal niet. Zodra ik uit bed kom, loop ik als een zombie rechtstreeks naar het koffiezetapparaat en daarna kijk ik wel weer verder.”

Ben je eigenlijk een uitslaper?

“Nee, dat valt wel mee. Ik hou er wel van om vroeg op te staan. Vaak sta ik rond een uurtje of acht op, maar het hangt er ook van af wat ik de vorige nacht heb gedaan. ’s Ochtends heel vroeg ben ik ook op mijn meest creatiefst, net als ’s avonds laat. ’s Ochtends heb ik trouwens wel meer energie dan ’s avonds, dus dan gaan dingen ook wat sneller.”

Als je een week lang hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Ik ga dan denk ik voor een flinke bak muesli met veel fruit, zoals frambozen. Ook zou ik er een avocado bij doen en natuurlijk een bak koffie.”

Heb je een favoriete wake-up song?:

“Helemaal niet eigenlijk. Als dj luister ik natuurlijk heel veel muziek, maar ’s ochtends niet echt. Misschien komt het juist door mijn werk, dat wanneer ik me wil ontspannen ik er niet meteen muziek bij hoef.”

Heb je nog iets wat je deze ochtend met de lezers wilt delen?

“Ik ben op het moment op tournee met het theatergezelschap Ish voor de show Funkish. We zijn tot en met februari aan het touren door het hele land! Met dit project sta ik achter de draaitafels en ben ik video-dj. Het tourschema staat op www.thisisish.com en ik zou het heel gaaf vinden als mensen kwamen kijken!”

Hoe ben je bij het idee gekomen om video te mixen met je muziek?

“Rond 2008 was ik het turntable concept een beetje zat. Ik moest er heel veel tijd in investeren en mensen reageerden er niet echt goed op. Dat was best frustrerend, omdat ik soms meer dan tien uur per dag aan het oefenen was. Als er dan niemand komt opdagen, voelt dat best vervelend. Van een collega-dj, DJ Chainsaw, kreeg ik toen de tip om mijn muziek te mixen met videobeelden. Dit triggerde mij heel erg en ik kreeg heel erg veel nieuwe ideeën, omdat ik er zoveel kanten mee op kon.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject  weer zou zien, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Goede vraag! Wellicht dat ik iets meer had moeten sparen, maar eigenlijk is dat ook niet echt belangrijk geweest. Volgens mij heb ik alles eigenlijk gedaan zoals het gedaan moest worden. Natuurlijk heb ik weleens domme dingen gedaan vroeger. Onwijs veel eigenlijk, maar daar ben je natuurlijk ook jong voor! Is dat trouwens niet gewoon de bedoeling van het jong zijn?”

Wie zou jij zelf een keer in Start-up willen zien?

“Sherlock Telgt! Volgens mij doet hij echt geen moer ’s ochtends, maar ik ben benieuwd of dat ook echt klopt.”

Check hier het werk van Deejay Irie

Meer Start Up

Nieuwste