Alles begint met een rondje hondje

Geen enkele artiest is veilig voor zijn artistieke arendsoog en trigger-happy fingers. Als een bebaarde metal-sluipschutter schiet hij als één van de beste foto’s door heel Nederland.
Lees deze week hoe onze huisfotograaf Jasper Bolderdijk zijn ochtend begint!

Wat is het eerste wat er in je omgaat, als de wekker gaat?
“Meestal is dat de vraag: welk rondje ga ik met mijn hond lopen? Mijn hond uitlaten is al ruim vier jaar een vast onderdeel van mijn ochtendroutine. Het is het eerste wat ik op een dag doe.

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?
“Ik vind het vreselijk irritant en ongezellig als iemand het licht aandoet terwijl ik nog lig te slapen. Doe in plaats daarvan liever de gordijnen of de ramen open, maar laat dat licht uit! Gelukkig gebeurt het bijna nooit.”

Heb je een favoriete wake-up song?
“Een favoriete song heb ik niet zozeer. Wel draai ik ’s ochtends altijd muziek en dat mag best lekker hard zijn! Je wordt dan meteen energiek en je hoeft niet meteen over dingen na te denken. Gewoon een harde track met een kopje koffie erbij en genieten maar!”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?
“Dat hangt ervan af. Wanneer ik vroeg moet beginnen voor mijn baan als verpleegkundige, dan neem ik ’s ochtends alleen een kopje koffie en eet ik pas op het werk. Maar als ik op een festival sta om foto’s te maken, dan ga ik juist voor een stevig ontbijt waar ik het tot de middag mee red. Een dikke omelet met spek en kaas gaat er dan zeker in.”

Heb je nog iets wat je deze ochtend met de lezers wil delen?
“Ik maak dit jaar  foto’s op Eurosonic voor zowel DATmag als Hanzemag! Bij deze raad ik iedereen aan om deze twee websites in de gaten te houden voor vette verslagen en reportages over het festival!”

Waar hoop je dit jaar op bij Eurosonic?
“Natuurlijk hoop ik vette foto’s te schieten, daar leent Eurosonic zich altijd goed voor. Verder hoop ik een nieuwe, vette rockband te ontdekken! Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld Spider Gawd en God Damn ontdekt en die vind ik erg tof.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject  weer zou zien, wat zou je jezelf dan meegeven?
“Ik ben blij dat ik inmiddels ontdekt heb wat ik tof vind om te doen! Vroeger heb ik best veel tijd en energie in dingen gestoken die het achteraf niet waard bleken te zijn. Ik zou mezelf dus aanraden om duidelijke keuzes te maken.

Wie zou jij zelf een keer in Start-up willen zien?
“Het lijkt mij interessant om de ochtendroutine van Jan Lenting te zien. Volgens mij slaapt hij namelijk nooit!”

Volg Jasper op Twitter via @Bolderdijk en jasperbolderdijk.com

Meer Start Up

Nieuwste