Vreten raten met De Kreeft: FEBO-klaagmuur edition

Freek de Kreeft gaat regelmatig op pad om vreten te raten (spreek uit: reeten, want Engels woord, want rijmt, dus leuk). Waarom? Omdat eten recenseren hip is en iemand moet het doen. DUH!

Ah, de muur van de FEBO. Wie kent hem niet? De walm van deze snackoase stijgt boven de penetrante vislucht van de markt uit.

Mijn oog valt op het ‘vitaaltje’: een vegetarische slappe plasser die door moet gaan voor een kroket. Achterdochtigheid voert de boventoon na, het lezen van de beschrijving: a crunchy vegetarian pastry of creamy ragout and fresh vegetable bouillon.

Service

Zeer matig. Alsof ik tegen een muur aan het praten ben.

Voedsel

Het Vitaaltje doet zijn naam geen eer aan. Twee uur na nuttiging voel ik alle vitaliteit uit me stromen. Stromen ja, vloeibare vorm. Het enige wat verzadigd is, zijn de foto’s van het Vitaaltje. Met de optie ‘verzadiging’ probeer ik enigszins een blos te krijgen op de bleke imposterkroket.

Sfeer

De FEBO, altijd goed. Frank en Ria naast mij nuttigen zwijgzaam een frikandelletje openbotbreuk. We vermijden elk oogcontact, zoals hoerenlopers dat doen. We zondigen anoniem. In stilte..

Prijs-(gebrek aan)kwaliteitsverhouding

€1,60 ben ik kwijt. Die-zien-we-nooit-meer….te-rug. Net als de €0,40 wisselgeld die me wordt onthouden. Outsmarted door een snackmuur. Kan gebeuren.

Overall experience

Leuke tent! Ik had er nog nooit van gehoord. Is nieuw? Doen ze ook kinderfeestjes? ’t Vitaaltje laat ik voortaan liggen. Voor de vegetarische medemens: hang een asperge in de frituur, daar word je blijer van. Kooktip: maak een beslagje van geklopt ei en beschuit. Trust me on this one.

Meer Vreten Raten

Nieuwste