De ochtendrituelen van urban popartiest Nina June

Dames en heren in de Start Up van deze week presenteren we u… Nina June. Deze urban popartiest gaat hard. Met meer dan zeven miljoen streams op Spotify, een Zilveren Notekraker op zak en optredens in onder andere the Big Apple!

Potverdomme, wat een prestaties. Maar Nina blijft natuurlijk ook gewoon maar een mens. En ieder mens heeft zijn eigen ochtendrituelen. Dus Ik belde haar even wakker.

Goedemorgen Nina, wat is het eerste wat je doet als je ’s ochtends je bed uit stapt?

Er zijn twee dingen waar ik de dag altijd mee begin. Eerst check ik mijn telefoon en daarna maak ik een bak met fruit als ontbijt. Vandaag bijvoorbeeld heb ik een schrijfdagje. Dan sta ik om negen uur op en daarna fiets ik rustig naar de studio, om vervolgens rond elf uur te beginnen met schrijven. Dan heb ik lekker de tijd om mijn dag te beginnen. Echt chill.

Ben je een ochtendmens?

Nee, absoluut niet. Snoozen is mijn hobby. Het liefst blijf ik zo lang mogelijk in bed liggen en dan pak ik mijn laptop en begin ik de dag gewoon vanuit mijn bed te werken.

Waar kunnen we je in de vroege ochtend blij mee maken?

Met muziek. Emily King bijvoorbeeld. Als ik nieuwe muziek ga schrijven luister ik altijd eventjes naar mijn inspiratielijstje op Spotify. Dan kom ik altijd weer op goeie ideeën.

Over muziek gesproken, wat is je wake up song?

Cat Stevens, Morning has broken. Daar wordt ik heel vrolijk van.

En waar kunnen we je ’s ochtends absoluut niet blij mee maken?

Haast. Ik heb altijd wat opstarttijd nodig, even op een rustig tempo wakker worden. Maar ja, ik hou ook erg van uitslapen, dus dat is soms weleens lastig.

Als je nog maar een soort ontbijt mocht eten voor de rest van je leven, wat zou dat dan zijn?

Bananenpannenkoekjes met havermout en dadelstroop.

Klinkt goed, wel zelfgemaakt toch?

Zeker!

Je hebt afgelopen zomer in New York opgetreden, wanneer ga je Amerika veroveren?

Ja klopt! Dat was ook mijn eerste keer in Amerika dus dat was heel erg spannend. Ik ben op dit moment wel erg gericht op het buitenland. En er zijn wel plannen om meer in het buitenland te gaan optreden komende tijd.

 

Nina, is er nog iets dat je kwijt wilt aan de lezers?

Creëer vrijheid in je dag! Ik merk dat ik daar heel erg gelukkig van word. Vrijheid zit in kleine dingetjes. Dus zoek die op in de dagelijkse bezigheden. Niet alles volplannen, maar hou een beetje ruimte over. Je zal merken, de dag verloopt een stuk relaxter.

Mooie levensles. Nina Dankjewel!

30 november treed Nina June met haar album Bon Voyage op in de Simplon. Check de info hier.

 

Meer Start Up

Nieuwste