Lisa Gritter: ‘Alles in buffetvorm is fantastisch’

Deze morgen belden we Lisa Gritter wakker om te vragen naar haar ochtendrituelen.

Lisa heeft als freelancer een eigen bureau in promotie en marketing. Hiermee doet ze onder andere perspromotie voor bands als Lonely the Brave, Frank Iero en Max Raptor en werkte eerder met o.a Orgel Vreten, CUT_ en We Are The Ocean.

Naast het promoten van bands is ze ook werkzaam als marketeer voor opdrachtgevers als 2 Meter Sessies, Incubate Festival en Melkweg Amsterdam. Schrijft ze marketingplannen voor subsidieaanvragen en deed dat al voor organisaties als Paradiso Melkweg Productiehuis, Grote Prijs van Nederland en Orgel Vreten ‘en de Ander’.

Wat schiet er door je heen ’s ochtends als de wekker gaat?

“Helaas denk ik dan meteen aan alles wat ik die dag moet doen. Om dat een beetje tegen te gaan, heb ik mezelf aangeleerd om mijn dromen proberen te herinneren. Naast dat dit vaak grappig is, vergt het ook heel veel concentratie. Daardoor hoef ik niet meteen aan werk te denken.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Ik heb er een bloedhekel aan als ’s ochtends vroeg de bel gaat en ik de deur moet opendoen. Negen van de tien keer is het de postbode met een pakketje en een verwijtende blik van: ‘waarom-ben-jij-nog-niet-wakker?’ Daarnaast wil het ook nog wel eens gebeuren dat mijn kat mij ’s ochtends een dode muis op bed brengt. Het gebaar is mooi, maar het betekent wel dat ik meteen moet opstaan. Ik blijf natuurlijk niet met dode muizen in bed liggen.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Dat verschilt per dag, aangezien het heel erg van mijn stemming afhangt. Vaak verdoe ik veel tijd met het uitzoeken van een nummer, omdat ik altijd op zoek ben naar een liedje dat perfect bij mijn morgen past. Soms kies ik er dan ook voor om naar BBC-One of BNR nieuwsradio te luisteren. Op die manier verspil ik minder tijd, en weet ik meteen wat er in de wereld aan de hand is.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Eigenlijk ontbijt ik altijd hetzelfde, dus dat is geen moeilijke vraag. Of ik neem alleen een kop koffie, of ik ontbijt met havermout, fruit en kokosmelk. In een ideale situatie zou ik gaan voor een hotel-ontbijt, aangezien ik daar een enorm fan van ben. Alles in buffetvorm vind ik nou eenmaal fantastisch.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?

“Afgelopen week was ik op het Incubate festival in Tilburg waar ik de zanger van Quiet Hollers sprak. Samen kwamen we tot de conclusie dat festivals als deze, die de rafelranden programmeert, heel belangrijk zijn. Het is goed voor mensen en creativiteit om af en toe even buiten je comfortzone te gaan en iets nieuws te horen/zien/ervaren. Zelfs als je iets kut vindt, heb je toch weer wat anders gezien dan dat je overal al ziet. Incubate is dus dé tip, maar toeval wil dat Quiet Hollers dinsdag 13 september een hele speciale 2 Meter Sessie doet waar ook publiek bij mag zijn, kom dus allemaal!”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Heb meer vertrouwen in jezelf, maak je niet te druk om wat anderen over je denken en ga wat meer op vakantie! Met name dat laatste is iets wat je als freelancer vaak vergeet, terwijl het wel heel belangrijk is. Daarnaast zou ik tegen mezelf zeggen dat ik niet moet vergeten om de BTW aan de kant te zetten. Hierdoor vermijd ik wat vervelende verrassingen.”

Wie zou jijzelf in deze rubriek willen zien?

“Ik ben erg benieuwd naar de morgen van Hedy d’Ancona, omdat ik haar een absoluut voorbeeld vind voor sterke vrouwen, ouder worden en iets betekenen in de wereld!”

Meer Start Up

Nieuwste