Voor degene die het nog steeds niet weet: J’lectroniq geeft je de allerlaatste zetje in de rug voor de Popronde

Dusssss, de Popronde schijnt vanavond in Groningen te staan. Richard, Frank, Lisa en Doortje gaven ons al hun persoonlijke toppers door. Mocht je nou nog steeds twijfelen, dan is hier J’lectroniq om je over de streep te helpen. Z’n lijstje is zelfs in chronologische volgorde.

J’lectroniq maakte al de DATmag Club Sandwich mixtape voor de Popronde. Alle toffe acts lekker door elkaar gehusselt, zoals alleen maar onze boy dat kan. Om je nu toch een paar uur van tevoren te helpen met het maken van een beslissing wat je allemaal gaat zien, is hier zijn persoonlijke topperslijstje.

Ha, Jasper! Beetje zin in vanavond?

“Jazeker! Ik ga wel even Stad in straks. Ik heb zelfs een mooi last minute lijstje gemaakt voor de lezers. De acts staan chronologisch volgorde.”

Kijk, kijk, kijk, wat chill. En wie staat er zo op je lijst?

“Okke Punt. In zijn bio staat Damien Rice meets Bruce Springsteen. Toen ik het ging beluisteren, vond ik z’n stem wel veel weg hebben van Jack Johnson. Als ik toch een singer-songwriter moet kiezen, dan ga ik voor deze. Niet al te moeilijk, maar wel lekker.”

Okke Punt Student Hotel, Boterdiep 9 10

Gaan we checken. Wat heb je nog meer voor ons in petto?

“EUT is een tof bandje. Ik heb ze voor het eerst in de auto op 3FM gehoord. Nu ben ik niet echt een 3FM liefhebber, maar des te groter was de verrassing. Op basis daarvan ben ik ze speciaal gaan checken toen ik in Nijmeegen was tijdens Popronde.”

“Ze speelden in een veel te kleine kelder, maar het was zo goed. Het zou me niets verbazen als deze band in januari op Noorderslag staat. Het zijn twee meiden en drie gasten, die popmuziek maken met een rauw randje. Zang met effectenbak. Back to the nineties.”

EUT Het Pakhuis, Peperstraat 8-2 17

Dat is een stevige statement. Als je gelijk hebt, krijg je van ons iets. Ik weet nog niet wat.

“Oké, deal! Volgende act die ik wil tippen, heb ik nog niet live gezien, maar ben heel benieuwd. Ze maken analoge house met een vleugje disco. Goed dansbaar en live. Toen ik de DATmag Popronde Mixtape maakte, had ik iets opzwepends nodig. Toen kwam ik deze gasten tegen. Ben heel benieuwd hoe dat live uitpakt.”

Ha! Je lijkt Lisa wel. Die noemt ook acts die niet in Groningen spelen. Maar dat mag de pret niet drukken. De Popronde is overal, net als wij.

“Ze zouden eerst wel spelen, maar zijn ziek. Beterschap, Kauw!”

Dat is minder inderdaad. Wie kunnen we in plaats van Kauw zien?

“The Howlin’ zat net als Kauw ook in mijn mixtape en ze spelen sowieso wel in Groningen vanavond. Het is soul met een rauw bluesrandje. Wat ze maken, is net iets anders dan je verwacht van het genre. De gitaar brult, de zanger krijst zelfs. Ik ben heel benieuwd.”

The Howlin Buckshot, Gedempte Zuiderdiep 58 18

Cool! Heb je nog meer op dat lijstje van je staan?

“Jazeker heb ik dat. Tusky. Over deze act kan ik heel kort zijn. We kennen allemaal John Coffee toch? Nou, dat is het. Hard.”

Tusky O’Ceallaigh, Gedempte Kattendiep 13 19

Hard, daar houden we van! Als het goed is heb je nog een laatste tip. Klopt dat?

“Nou, de laatste is Quibus. Ja, ja, Frank heeft ‘m ook al genoemd. Maar deze man is gewoon goed. Ik heb ‘m in Nijmegen gezien en vond het heel tof. Hij neemt live ook een band mee. Het lijkt een beetje op Bonobo. Daarom doet het me ook denken aan mijn eigen muziek.”

Een minpunt vond ik wel de visuals tijdens zijn show in Nimma. Ben benieuwd of het aan de locatie lag toen. Maar die gozer is echt een hele goede muzikant. Daarvan weet ik dat het live echt goed is. Er is echt over de show nagedacht.”

Tof man! Zien we je vanavond?

“Tuurlijk! Tot vanavond en luister nog even naat de Club Sandwich mix voor verdere inspiratie.”

Meer Niet te missen

Nieuwste