Lisa tipt acts met baarmoeder voor Popronde

Hadden we al aandacht besteed aan de Popronde? “Drie keer in twee dagen pas.” Ok, dan moeten we snel nog maar wat online zetten. Eerder vroegen we drie kenners om hun ultieme tips. Er treden namelijk 40 bands op. Dat is 3,63 voetbalelftal! Een beetje selecteren is dan wel handig.

Als vierde kenner bellen we onze vriendin Lisa Gritter uit Amsterdam. Freelance bandpromotor, schrijver en doet marketingdingen voor podia De Melkweg en De Effenaar. Die weet wel wat.

Hoi, Lisa! We bellen jou, want jij hebt verstand van muziek.

“Hahaha. Dat zou ik niet te hard zeggen, als ik jou was.”

Maar vertel, de Popronde, een natte droom voor de promotor van een beginnende band?

Diepe zucht. “Wat een goede vraag.”

Daar zijn we voor, Lisa.

“Nou, je bent wel direct ergens. Aan de andere kant: er is veel concurrentie… Tsjah, lastig. Laat ik het zo stellen, voor beginnende bands met ambitie is het super goed, maar de natte droom voor een promotor, dat niet. Wij hebben geen natte dromen.

Dat klinkt een beetje treurig. Even wat leukers: de Popronde, wij hebben er zin in. Hoe zit dat in Amsterdam?

“Ja ook! Hier is het eindfeest natuurlijk. Waar precies, weet ik zo niet uit m’n hoofd, ik ben geen Popronde-expert of zo.

Ja hallo, waarom bellen we je dan?! Oh ja, vier tips. Kom maar door.

“Ik heb de hele Spotify-playlist beluisterd tijdens mijn treinreis. En eigenlijk zonder vooroordelen, zonder art-work te bekijken erin gestapt. Blanco, zeg maar. t’ Zijn wel allemaal vrouwen geworden, want the future is female. Als je geen baarmoeder hebt, kom je niet op m’n lijstje. Zo simpel is het.”

“EUT is mijn eerste keus. Eigenlijk getipt door Aram Haagsman, een muziek-manager die wel een goede smaak heeft. Ook ik was direct overtuigd. Gewoon goed.”

Ondertussen begint EUT automatisch af te spelen op mijn laptop

EUT Het Pakhuis, Peperstraat 8-2 17

Sorry Lisa, maar EUT tettert hier uit de speakers en ik weet niet hoe ik het stop.

“Krijg je hem niet eut?” Lachje. “Goed, mijn tweede keus is Fata Boom. Dat is ook al een tijdje aan de gang en gewoon HEEL-ERG-TOF. Een meisje die rapt en een beetje anoniem op dat podium tekeergaat, dat heeft wel wat. En vooral vanuit een wild fashion oogpunt ziet het er fantastisch uit. Kortom: heel fat… a boom.”

00:30 Fata Boom Vera Main, Oosterstraat 44 11

Haha, lekker bezig met je woordgrappen.

“Ja, ik wil dat je ze allemaal noteert.”

Gedaan, nummer drie?

“Aïcha Cherif. Erg mooi en ik weet er helemaal niks van. Niet per se heel origineel, maar het deed me nergens aan denken en dat vind ik wel fijn.”

We zien het nergens staan, want het speelt niet in Groningen. Net als Lisa’s nummer vier: The Silverfaces. Ach, niet erg, want haar laatste keuze treedt wel live op in Grunn.

“Dakota, want net als The Silverfaces hebben die de Popronde niet eens echt nodig, denk ik. Ze klinken als een volwassen, volwaardige band. Erg leuk en goed. Zo, heb ik er toch vijf genoemd.”

23:15 Dakota Het Concerthuis, Poelestraat 30 14

Ja, sneaky Lisa. Maar bedankt voor je tips. Ga je nog naar het eindfeest in Amsterdam?

“Ja, dat denk ik wel!”

Leuk, doei.

“Doei.”

Meer Niet te missen

Nieuwste