Hier worden wij pas echt Wildvang: O kutjes, Frisse en Reine Roelie is Pushin Wood in de Bruine Fruitschaal

Wildvang: een tjokvolle avond kunst, literatuur, muziek en vreterij. Voed zowel je brein als je maag in het CBK aankomende zaterdag. Dat wordt geheid smullen geblazen!

Zie Wildvang als een bonte verzameling kunstdisciplines bij elkaar. En dit allemaal op één avond. Er zijn wel duuzend redenen te bedenken om je oren, ogen en mond de kost te geven in het CBK op 10 december. Rekening houdende met de gemiddelde spanningsboog houden we het maar bij tien.

1. Drie in één

Avondje kunst?

“Kunst! Mooi!”

Avondje muziek?

“Oeh! Lekker los met die beentjes hoor. Jawel, ja hoor”

Avondje literatuur?

“Ja joh, iets met taal en zo. Leuk!”

Zo plan je natuurlijk al snel het hele weekend knoepertje vol. Bij Wildvang zie je alles op één plek, op één avond. Dat is niet alleen heel relaxed. Ook ontzettend praktisch. En daar houden we van.

2. Roellie Vuitton

Roelie Vwa is al jarenlang de Groningse leverancier van de meeste chille hiphop. Toch bracht hij onlangs pas zijn debuut Elke Dag Apekooi uit. De plaat bestaat volledig uit pareltjes. Mooie, eerlijke, luchtige liedjes ondersteunt door trappy, wavey beats. Zo kom je ze in de Nederlandse hiphopscene zelden tegen.

De veren voor in Roelies reet zijn nu op. Conclusie: Roelie Vuitton is gaande en treedt op.

3. Hendrik de Vriesstipendium voor beeldende kunst

Cultuurstipendia: ja, wij moesten ook even googelen.

Voor talentvolle beginnende schrijvers en kunstenaars stelt de gemeente aanmoedigingsbeurzen beschikbaar. Waaronder het Hendrik de Vriesstipendium. Dat is een hele goede zaak, vinden wij. Op zaterdag wordt bekend gemaakt wie deze financiële duw in de rug krijgt.

4. Foodfellas

Klinkt als een gangsterfilm met zwaarlijvige Sicilianen die lokale snackbars afpersen. Maar nee. Foodfellas Catering is een lokaal cateringbedrijf voortgekomen uit een afstudeerproject aan de Hanzehogeschool. Deze cateringmafia heeft zich voornamelijk laten inspireren door de mediterraanse keuken. Gevaarlijk lekker.

5. Gesigneerd boekie

Geld over? Top. Koop een gesigneerd boek van de winnaars van het Hendrik de Vriesstipendium 2015. Winnaars van wat?! Lees nummertje 3 nog maar een keer, gatenkaas. Sascha Landkroon en Marleen Nagtegaal hebben een aantal boeken van een krabbel voorzien. Leuk voor onder de boom.

6. O, Kutjes

Twee dames in pikante schooluniformen die spannende dansjes doen. Nee, niet zomaar een willekeurige fantasie. Alhoewel…. Ik heb het over O, Kutjes. Het duo maakt rauwe elektropop met poëzie- en hiphopinvloeden. O, Kutjes is vermakelijk, spannend, pienter en laat je hitsig en verward achter. Ik zeg doen.

7. Fris en Rein

Van O, Kutjes naar Fris en Rein. Zij zullen deze avond hun stinkende best doen om heerlijke cocktails in elkaar te beuken. Ze stonden eerder al op Noorderzon waar ze de dampende massa voorzagen van een frisse alcoholische versnapering. Het is niet voor niks Sangria en niet Sangrinee.

8. De Bruine Fruitschaal

Grootmeester in de Frituurkunsten. Als dat een officiële titel was geweest, had Jornt Weersing hem zonder twijfel gekregen. Deze krokante kunstenaar verzint zelf de meest innovatieve snackideeën en voert ze ook uit.Tijdens Wildvang kun je genieten van o.a: de carbonarakroket, de snertkroket en een brunebed.

boloschijf-ansicht-kaart

9. KIRA en Edo de Vlieger

Edo de Vlieger: liedjes over leven en liefde, en dood en verderf. Lekker voor bij je carbonarakroket. Ook KIRA is van de partij. Zij haalde met haar luisterliedjes de halve finale van De Beste Singer/Songwriter. Ja, die kan wel wat. Luisterliedjes: liedjes om te luisteren.

10. Pushin Wood Sound System en VJ Wendy Eggen

Hout douwen met de rauwdauwers van Pushin Wood Sound System. Met hout douwen bedoelen we natuurlijk gewoon lekker dansen.

Weet je wie er ook is? Wendy Eggen.

“Eggeniet!”

Jawel. Dikke visuals om de fijne tunes van Pushin Wood helemaal tot hun recht te laten komen.

Meer Niet te missen

Nieuwste