Ella is hella lekker bezig: ‘Ik voel me elke dag een beter persoon’

De jonge maar zeer ervaren Ella John gaat super hard. In twee jaar tijd dropt ze twee EP’s en staat ze in een Zomersessie van 101Barz. Ella is zelfs zo hella lekker bezig dat ze over een maandje haar derde EP GASS uitbrengt met een releaseparty in de Bitterzoet.

Deze artiest heeft een drukke planning waar stilzitten niet bij hoort. Gelukkig begint Ella haar ochtenden relaxt en wilt ze daarom graag tijd maken voor een babbeltje met Floor.

Een hele goede morgen Ella. Hoe ziet jouw ochtend eruit?

Ik ben een vroege vogel dus kom elke ochtend rond acht uur mijn bed uit. Mijn dagen beginnen rustig. Vanochtend bijvoorbeeld, heb ik eerst mijn haren ingevlochten en ben buiten gaan wandelen. Daarna werd het tijd om aan de bak te gaan.

Een early bird. Zet je de wekker zelf zo vroeg?

Daar heb ik geen wekker voor nodig. De Zon maakt me wakker.

Ze bestaan dus echt? Ochtendmensen?

Ja zeker. De ochtend is mijn moment van de dag want dan barst ik van de energie. Het is ideaal als daar een zonnetje bij komt kijken. Dat is in Nederland helaas niet gegarandeerd.

Opstaan in de warmte met de vogeltjes die buiten fluiten, heerlijk. Dan maak ik een lekker ontbijtje voor mezelf en ben ik helemaal relaxt.

Heerlijk, waar bestaat dat ontbijtje uit?

Voor het perfecte ontbijtje heb ik een vast recept. Ik pak mijn blender en gooi er bosvruchten, havermelk, banaantjes, een avocado en wat chia- en hennepzaad in. Om het af te maken komt daar na het blenden wat cruesli bovenop. Vervolgens zet ik een goed muziekje op om mijn dag écht goed te beginnen.

Welke track zorgt voor zo’n topdag?

Sister Nancy Bam Bam. Dat is een van mijn favoriete nummers. Mij kan je niet vertellen dat je nog gestrest bent als je dat nummer luistert.

Je bent zelf ook op dreef in de muziek. Waar ben je het meest trotst op?

Alles wat er voor heeft gezorgd dat ik hier sta. In juni 2017 dropte ik mijn eerste track. Dat is bijna twee jaar geleden. Sinds dien gaat het ontzettend lekker. Natuurlijk ben ik proud op wat ik met mijn muziek bereikt heb, maar ook de groei die ik als persoon heb gemaakt is iets om trots op te zijn.

Die groei heeft er voor gezorgd dat mijn muziek beter is. Ik kijk nu realistischer naar het leven en besef dat elke dag hard werken een must is, mocht ik ergens willen komen. Ik wilde jong beginnen, niet pas op mijn veertigste beseffen waar ik heen wil. Dat is te laat.

Heb je veel van je dromen bereikt?

Zeker. Ik werk met jongeren bij de stichting ZSAlliance in Zaandam waar ik onder andere dans- en kookles geef. We willen de hiphopcultuur bevorderen, daarom doen we veel met muziek en sport. Het is tof iets goeds te kunnen doen voor de jeugd.

Daarnaast is werken als artiest altijd een grote droom geweest. De muziek gaat goed, de shows gaan goed en ik leer steeds meer nieuwe mensen kennen die me helpen. Ik voel me elke dag een beter persoon.

Tof! Nog dromen voor de toekomst?

Als artiest wil ik sowieso groeien. Verder wil ik me ook meer inzetten voor ZSAlliance, vooral projecten in het buitenland lijken me dope. Door hun heb ik de drive om bezig te gaan met muziek opnieuw gevonden. Als kind was muziek al belangrijk voor me, maar na mijn stage bij ZSAlliance wilde ik me weer in de muziek verdiepen.

Je liedjes gaan lekker, wat komt er allemaal aan binnenkort?

Vanzelfsprekend mijn derde EP. Die drop ik op 19 april. Dat moet iedereen weten. Verder is mijn releaseparty op 20 april. Ook dat moet iedereen weten! Daarnaast komen er nog featurings aan en meer beats van Ricky Ventura en Chuey. Een drukke planning, maar dat is goed. 2019 is nu al een lekker jaar voor mij.

Is er iemand die je graag zou willen terug zien in de volgende StartUp?

Ja, Saïda! Een echte R&B queen. Ze staat op mijn 2e tape met Spliff en heeft laatst een eigen track gedropt 24K met Chuey.

Meer Start Up

Nieuwste