Koen Haringa: ‘zonder wrijving geen glans’

Hij is hoofd communicatie bij muziekfestival Welcome to the Village, maar is daarnaast ook werkzaam bij podium Asteriks en het Noordelijk Film Festival. Lees in deze Start-Up hoe PR-meester Koen Haringa zijn ochtenden begint!

Wat schiet er door je heen als ’s ochtends de wekker gaat?
“Meestal is dat de vraag: nu al? Het is niet zozeer dat ik vroeg uit bed moet, maar voor mijn werk ben ik vaak nog tot laat bezig. Met name op het gebied van PR worden de beste ideeën in de kroeg bedacht en dat maakt de ochtend erna niet altijd makkelijker!”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?
“Ik heb niet echt een ochtendhumeur, maar ik kan wel chagrijnig worden als ik ’s ochtends dingen laat vallen of kwijt raak. In de vroege uren ben ik af en toe nog wel eens verstrooid en dat is dan precies wat er niet moet gebeuren.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?
“De laatste tijd luister ik veel naar Benjamin Clementine. Het nummer Condolence vind ik heel erg vet en vooral de bridge die daarin zit. Als ik weinig tijd heb, spoel ik ook vaak door naar de twee minuten om in ieder geval dat super lekkere gedeelte te horen!”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?
“Alleen een kop koffie en een peuk tellen zeker niet? In dat geval ga ik voor een bescheiden Griekse yoghurt met muesli. ’s Ochtends heb ik eigenlijk absoluut geen trek.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?
“Op 15 juli begint Welcome to the Village in Leeuwarden en ik kan iedereen die zijn zomervakantie goed wil beginnen, aanraden om daar naar toe te gaan! Ten opzichte van vorig jaar is het programma inhoudelijk aangescherpt. Er staan misschien wat onbekendere bands, maar de kwaliteit is aanzienlijk hoger. Dit betekent voor de bezoekers drie dagen lang toffe muziek in een prachtig groen gebied. ”

Welcome to the village
Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?
“Zonder wrijving geen glans. In mijn vakgebied, en met name als je werkt met groepen of mensen die zelf ambities hebben, bereik je nooit de volgende trede in je eigen ontwikkeling zonder frustratie. Als je ergens goed in wilt worden, dan moet je eerst realiseren wat je nog niet kunt en vervolgens wat het betekent om dat wel te kunnen. De strijd en frustraties die je meemaakt, brengen je alleen maar verder.”

Wie zou jij nog een keer in deze rubriek willen zien?
“Ik wel benieuwd hoe iemand als Stephanie van der Wiel haar morgen begint. Ze is namelijk een hele goede modern danseres en choreograaf.”

Meer Start Up

Nieuwste