Bastiaan Nijbroek: ‘Je kunt me altijd wakker maken voor spinaziepannenkoeken met limoenboter’

Na dit überzonnige weekend belt Aron, Bastiaan Nijbroek wakker om te vragen hoe hij zijn ochtenden begint. Bastiaan is eigenaar van Boxful of Trees en manager van Orange Skyline en Town of Saints.

Wat is het eerste waar je aan denkt, als ’s ochtends de wekker gaat?

“Voor mij zijn dat de twee belangrijkste dingen in de ochtend: koffie en het feit dat ik toch wel erg nodig naar de wc moet.”

Wat moet ’s morgens absoluut niet gebeuren?

“Er is weinig wat er absoluut niet mag gebeuren. Wat ik wel vervelend vind, is als er ’s nachts iets werkgerelateerd gebeurt, waar ik vervolgens pas de volgende dag achter kom. Denk bijvoorbeeld aan een show die gecanceld moet worden, omdat een bandlid die nacht z’n voet breekt. Gelukkig zijn zulke situaties nog niet vaak voorgekomen.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Ik heb niet één favoriet nummer. Meestal wisselt het heel erg waar ik naar luister. De laatste tijd luister ik bijvoorbeeld veel naar de nieuwe plaat van Ásgeir, maar over een week kan dat weer  iets compleet anders zijn.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Ik zou dan gaan voor spinaziepannenkoeken met limoenboter. Daar kun je me elke ochtend voor wakker maken. Ik weet dat de koffie hier niet zo goed bij past, maar alsnog zou ik het erbij drinken. Dat zwarte goud heb nou eenmaal nodig om de dag te beginnen!”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Werp jezelf geen barrières door te denken dat je het niet kunt, maar ga er gewoon voor! Zolang je er maar voor gaat, kom je heel ver. Ik heb vele jaren getwijfeld voordat ik echt besloot om met muziek bezig te gaan. Toen ik die beslissing éénmaal had genomen, ging ik er ook volledig voor. Dat is eigenlijk altijd goed gegaan en heeft me gebracht waar ik nu ben.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?

“Ik zou iedereen wel willen aanraden om dit stuk te van John Seabrook te lezen. Voor mij is het één van de meest toffe stukken die ik dit jaar heb gelezen. Het boek van hem, The Song Machine, is ook een hele grote aanrader!

Naar wiens ochtendrituelen ben jijzelf benieuwd?

“Naar die van Jons van Bax Bier! Ik vraag me af of hij ’s ochtends ook met een biertje onder de douche staat.”

 

Meer Start Up

Nieuwste