Meadowlake frontman Jarno is verslaafd aan speltcrackers met boter

Jarno Olijve is de frontman van de band Meadowlake. Sinds kort is hij fulltime muzikant.  Op 11 mei verschijnt het debuutalbum van Meadowlake. Tijd om hem wakker te bellen.

Goede ’s morgens Jarno! Wat gaat er door je hoofd als de wekker gaat?

Goedemorgen! Nou, die wekker gaat dus rond half acht en dan gaat er helemaal niks door mijn hoofd. Ik snooz wel heel vaak in de aanloop naar acht uur. Dan sta ik op.

Waar word je ’s ochtends chagrijnig van?

Sommige mensen zijn echt vroege vogels, die willen dan ’s ochtends dingen afspreken. Daar moet je niet bij mij voor zijn. Heb ik helemaal geen zin in. Met andere woorden: ik wil in de ochtend niet te veel nadenken. Dat komt allemaal later wel.

Wanneer is later?

Tussen twee en vijf uur uur ’s middags kom ik echt op gang. Vaak ben ik na het avondeten op mijn best. Dan werkt ik soms gewoon door tot één uur ’s nachts, dan ben ik op mijn piek wat creativiteit betreft. Ik ben echt een nachtmens.

Heb je ’s ochtends ook een vast riedeltje dat je afloopt qua rituelen?

Even nadenken hoor. Ja, in principe wel. Eerst dus snoozend wakker worden om vervolgens op te staan, aan te kleden, koffie te zetten en soms maak ik ook wel verse jus. Oh ja en dan komt het ontbijt.

Wat kies je als je elke ochtend het zelfde ontbijt hebt?

Sinds kort ben ik verslaafd aan speltcrackers met boter. Het begon allemaal in Amsterdam toen we met Meadowlake de plaat aan het opnemen waren. Ik wist dat er geen ontbijt zou zijn, daarom had ik een pak met crackers en wat boter meegenomen.

De eerste keer dat ik het maakte, oh man, ik vond het zo smerig en droog. Maar goed, je moet wat en daarom at ik er nog een. Na twee dagen kon ik er niet meer van afblijven. Sindsdien ben ik dus verslaafd aan crackers met boter.

Lekker! Ben je ook verslaafd aan een wake-upsong?

Misschien. Verslaving zou ik het niet noemen, maar mijn wekker heeft als nummer System Only Dreams in Total Darkness van The National. Daar zit een koortje met vrouwenstemmen in en na zo’n twee en een halve minuut begint de solo. Die is echt lekker. Vaak is dat het moment dat ik op snooz druk en dan begint even later alles van voren af aan. Dus dit is letterlijk mij wake-upsong… al echt een hele tijd al.

Je hebt een tijdmachine. Op een van je reizen kom je de jonge Jarno tegen. Wat voor advies heb zou je jezelf geven?

Daar heb ik goed over nagedacht. Weet je wat het is, mij hart heeft altijd bij muziek gelegen. Ik was er vroeger ook altijd mee bezig. Alleen niet op de manier waarop ik dat nu doe en mijn geld er mee verdien. Dus ik zou tegen mezelf zeggen dat het kan.

Je kunt leven van je passie en des te eerder je dat beseft de beter. Zelf heb ik eerst een aantal jaren geneeskunde gestudeerd. Op een gegeven moment wist ik dat het niet iets was waar ik verder mee wilde gaan. Nu ben ik gelukkig met wat ik doe.

En wat wil je de lezer nog meegeven, staat er nog iets tofs te gebeuren?

Jazeker! Met Meadowlake presenteren we op 11 mei onze debuutplaat in VERA. We gaan het hele album van begin tot einde live spelen. Dat gaat heel tof worden dus iedereen moet komen. Daarnaast komt er binnenkort de single uit Dead Man on the Payroll. Hou het in de gaten.

Wie zou je een keer in deze rubriek willen zien?

Lesley Baker. Hij staat 11 mei in onze voorprogramma en hij heeft een nummer genaamd Coffee House. Daarin zingt ‘ie over koffiedrinken en roken. Dus ik ben benieuwd of hij iedere ochtend met een halve liter koffie en een pakje peuken begint.

Thanks Jarno! Succes 11 mei. Wij zijn erbij.

Meer Start Up

Nieuwste