Simpele ziel Lesley Baker eet ’s ochtends het liefst een geroosterd broodje met boter

Jarno Olijve vroeg zich af hoe de ochtenden van singer-songwriter Lesley Baker eruit zien. “ik ben benieuwd of hij iedere ochtend met een halve liter koffie en een pakje peuken begint.” Tijd voor een belletje met deze muzikant dus. Hij blijkt er toch een iets ander ochtendritueel op na te houden.

Voordat ik hem aan de telefoon heb, stuurt Lesley mij een paar foto’s van zijn ontbijt om alvast in de stemming te komen. “Een omelet met cherrytomaten, rode ui en rucola met een vleugje oregano en peper. Geserveerd met een kokosyoghurtsmoothie met bosbessen, banaan en havervlokken.”

 

Zo zo, ziet er goed uit. Eet je ‘s ochtends altijd zo’n übergezond hipsteronbijt?

Helaas niet, ik ben zo’n iemand die het liefst zo lang mogelijk in bed blijft liggen tot het echt niet meer kan. Vervolgens kom ik met heel veel chaos en hectiek net op tijd te op mijn afspraken.

Tja, een lekker uitgebreid ontbijtje gaat hem dan niet worden, wat eet je het liefst?

Een geroosterd broodje met boter. Ik ben een simpele ziel.

Koffie of thee?

Koffie.

Hoe laat sta je meestal op?

Ik ben een echte uitslaper, op dit moment ben ik bezig met mijn scriptie, dus dan kan dat ook wel. Maar ik ben wel schappelijk hoor, tussen 9 en 10 ben ik mijn bed wel uit.

Een scriptie schrijven, betekent dat veel relaxte dagen?

Valt wel mee. Er zijn wat projecten hier en daar waar ik mee bezig ben. Zoals het Rumbling Earth festival. Vorig jaar was de derde editie van het dit festival, we gaan nu kijken of er ook een vierde editie gaat komen. Dit festival is ontstaan door leden van het Talentweb Groningen. Het idee is om muzikanten uit de lokale scene in de binnenstad van Groningen te laten spelen. We willen het straatmuziek-imago verbeteren. Straatmuziek kan echt heel mooi zijn. Het is heel gedurfd om tussen het winkelende publiek je eigen gemaakte nummers te laten horen.

Klinkt als een gezellig festival. Over muziek gesproken, welk nummer past het beste bij je ochtend?

Wake me up I’m drowning van Noah Gundersen. Tevens ook mijn wekker. Je wordt heel raar wakker op deze muziek. Op een gegeven moment wordt de song echt een soort hel op aarde. Heel fijn.

Aha, Om de chaos en hectiek van je ochtend compleet te maken. Ben je wel een beetje vrolijk ’s ochtends?

Ja, op zich wel. Zolang er niet tegen mij gepraat wordt. In de eerste uren van de dag heb ik wat denk tijd nodig om op te starten. Onder de douche kan ik goed nadenken.

Wie zou jij willen zien in de volgende start up?

Een persoon met wie ik o.a. het Rumbling Earth festival organiseer. Het is een prominente Groninger, een muzikant en cultureel ondernemer. En hij heeft denk ik hele interessante ochtendrituelen, Yorick Karseboom. Een zeer geschikt persoon voor deze rubriek dacht ik.

Ben benieuwd, Ik ga hem opbellen. Wil je de lezers nog iets meegeven?

Geniet van het weer, je vrienden, familie en de mensen van wie je houdt. Ik ga voor de hippie.

Altijd een zeer goede keus. Dankjewel Lesley, geniet van je ochtenden die nog gaan komen!

 

 

 

Meer Start Up

Nieuwste