Yorick Karseboom is een nuchtere jongen: ‘Ik begin mijn dag altijd met een broodje kaas’

Lesley Baker wilde weten hoe Rumbling Earth organisator Yorick Karseboom zijn ochtenden begint. “Yorick is een prominente Groninger, een muzikant en cultureel ondernemer. Hij heeft denk ik hele interessante ochtendrituelen.” Dat klonk ons goed in de ears, dus belden we hem op. 

Goeiemoggel Yorick. Wat betekent ‘de perfecte ochtend’ voor jou?

Hm, de perfecte ochtend voor mij is toch wel wakker worden door de zon die lekker warm op mijn gezicht schijnt.

Heerlijk en hoe zorg jij voor een goed humeur in de ochtend?

Vanzelfsprekend door een goed muziekje.

Ohja? Welk liedje is dat dan?

The Skin Of My Yellow Country Teeth van Clap Your Hands Say Yeah. Het is een te gek en leuk nummer. Het bass-riffje is heel vrolijk. Als ik dit lied ’s ochtends opzet dan weet ik dat mijn dag goed begint. Lekker meezingen en dansen, helemaal top.

Stel: elke ochtend hetzelfde ontbijt, wat zou het zijn?

Deze vraag is voor mij totaal niet lastig te beantwoorden. Ontbijten doe ik elke ochtend namelijk met hetzelfde recept. Ik begin mijn dag altijd met een broodje kaas. Noem mij maar een nuchtere jongen.

Hoort daar koffie of thee bij?

Makkelijk. Koffie! Thuis heb ik een goed koffiezetapparaat staan, maar ik moet met enig gêne toegeven dat ik oploskoffie veel lekkerder vind. Erg hè?

Een klein beetje misschien. Nog wakker geworden met een gekke droom vanochtend?

Ja, toevallig wel! Ik droomde vannacht dat ik een marathon had gelopen. In het echt zou zoiets nooit gebeuren. Mijn huisgenoot kwam vandaag nog met de mededeling dat hij echt meer moest gaan sporten. Ik sport altijd lekker in mijn dromen, was mijn antwoord.

Wat zijn de dromen voor de toekomst?

Poeh, moeilijke vraag. Zo veel dingen! Het liefst lekker blijven doen wat ik nu aan het doen ben. Dus veel bezig met muziek, festivals organiseren en bandjes boeken. Het lijkt me te gek om wat grotere, bekendere namen te kunnen boeken en die dan op straat te laten spelen.

Zo tussen het winkelend publiek. De helft van de mensen zal dan misschien niet eens doorhebben wat voor een groot artiest er voor ze staat door de totaal andere context.

Wat staat er de komende tijd allemaal op de planning?

Ten eerste Rumbling Earth! We zijn druk bezig met de vergunningen, subsidies en fondsen aanvragen. Het lot ligt nu in de handen van de gemeente maar we gaan er zeker vanuit dat het door gaat. Het wordt weer een prachtig feestje. We willen ongeveer 35 artiesten van uit en rondom de stad Groningen naar de binnenstad halen en die dan overal de hele dag op straat laten spelen.

Verder ben ik met goede vriend en collega Bram Vink bezig met het omzetten van Theater Te Water naar Podium Verwondering. De boot De verwondering wordt nu namelijk een podium voor allerlei verschillende kunsten en muziek. Houd dat vooral in de gaten, want er gaan hele leuke ontwikkelingen komen.

Klinkt spannend. Nog een wijsheid voor de lezers?

Ik studeer filosofie dus wil nu met iets goeds komen. Oké komtie: oordeel een persoon niet op de koffie die hij drinkt.

Geen koffie is verkeerd dus. Thanks voor het interview Yorick!

Meer Start Up

Nieuwste