Karin Kwant: ‘Je dag beginnen met kattenkots opruimen, is niet ideaal’

Karin Kwant is al een jaar mede-eigenaar van kattencafé Poeslief. Aangezien rebel Anika heel erg benieuwd is naar de ochtendrituelen van deze cat woman, besluiten we haar wakker te bellen. 

Wat is het eerste dat er door je heen schiet als de wekker gaat?

“Niet iets specifieks. Vroeger was ik geen ochtendmens en nu nog steeds niet trouwens. Maar ik ga wel vroeg uit bed, omdat de katten eten moeten krijgen. Dat is een hele fijne motivatie. Het zorgt ervoor dat ik altijd met plezier opsta en naar mijn werk ga.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Het is niet heel fijn als je de dag moet beginnen met het opruimen van kattenkots. Dat is helaas soms wel het geval. Mijn eigen kat heeft de neiging om af en toe zijn brokjes er uit te gooien. Dan moet dat natuurlijk wel gewoon schoongemaakt worden. Niet de ideale start van je dag.”

Bah, komt dat vaak voor?

“Nu niet meer zo vaak. In het begin hadden we wat oudere katten hier en die deden dat nog weleens. Stress denk ik. Want de jonkies doen dat niet. Misschien passen ze zich wel wat sneller aan. De oudere katten vonden het in ieder geval niet zo leuk hier. We hebben ondertussen wel een betere thuis voor ze gevonden bij leuke baasjes.”

Oké, genoeg over kots gepraat. Heb je ook een favoriete wake-up song?

“Ik kijk voornamelijk vlogs ’s ochtends en luister eigenlijk niet zoveel naar muziek als ik wakker word. Maar als ik iets opzet, dan is dat Droeloe. Dit Nederlandse duo heeft net een nieuwe EP uit. Soms heb ik van die vlagen waarin ik heel veel naar een paar dingen luister. Op dit moment is dit er één van.”

“Daarnaast vind ik PC Music een heel tof label. Die hebben allemaal toffe artiesten. Daarvan is Easyfun op dit moment ook een favorietje. Hun nummer Blink vind ik heel leuk en die zet ik vaak op als ik alles hier bij Poeslief aan kant maak.”

Stel je moet elke ochtend hetzelfde ontbijten. Wat zou dat zijn?

“Ik doe dat eigenlijk al. Vaak ontbijt ik met havermout of kwark met fruit, omdat het makkelijk en snel is. Als ik de tijd heb, dan maak ik bananenpannekoekjes. Dat is heel lekker, maar helaas sta ik altijd te laat op en heb ik niet zo heel vaak de tijd om dat voor te bereiden.”

Als je in een tijdmachine kunt stappen en en terug kunt gaan naar je vroeger vroegere zelf. Welk advies zou je aan kleine Karin geven?

“Toevallig had ik het daar deze week met mijn collega Laura over. Ik ben soms een beetje goedgelovig. Als we bijvoorbeeld worden benaderd door iemand die met Poeslief wil samenwerken, dan denk ik gelijk van leuk! Vaak komt het er op neer dat die persoon zelf ook gewoon geld wil verdienen. ”

“Dat gaat soms ten koste van onze zaak, terwijl het verhaal dat ons verteld wordt juist heel mooi klinkt. Daarom zou ik mezelf het advies geven om niet gelijk alles van anderen aan te nemen en kritisch te zijn wat betreft zaken doen. Maar tegelijkertijd denk ik ook dat alles om een reden gebeurt. Dus echt advies is niet nodig, je leert gaande weg.”

Dat klinkt als goed advies! We zijn bijna aan het einde van Start Up gekomen. Heb je nog dingen die je met onze lezers wilt delen vanochtend?

“Ja, we hebben een maandelijkse filmavond: Films and Furry Friends. De eerstvolgende is aanstaande woensdag. Dit keer vertonen we Into the Wild. Iedereen die dit leest, moet komen. Het wordt heel leuk.”

Tot slot, wie zou je een keer in deze rubriek willen terugzien?

“Erik Buikema is een hele talentvolle illustrator. Hij heeft heel veel posters en stickers voor ons ontworpen. Ik ben heel benieuwd hoe hij zijn ochtenden begint.”

Meer Start Up

Nieuwste