Jaap de Vries: “Ik heb nooit koffie leren drinken”

DJ Battage, voormalig Harde Baas, was benieuwd naar de ochtendrituelen van Jaap de Vries. Ook een harde baas, of wordt het nu te ingewikkeld? Goed, Jaap is achter de schermen bezig voor Noisia en staat in de schijnwerpers voor Zonderling. Tijd om hem een belletje te doen.

Goedemorgen Jaap, hoe laat stond je naast je bed vanochtend?

Het gebeurt doordeweeks steeds minder, maar ik ging redelijk laat slapen. Vannacht lag ik om 4:00 uur in bed en moest ik gewoon om 9:00 uur weer op.

Je moest een wekker zetten dus?

Ja, ik heb mijn wekker altijd om 9:00 staan voor mijn werk. Qua werk heb ik twee petten op: ik ben labelmanager voor Noisia’s Vision, Division en Invisible labels en doe Zonderling samen met Martijn, van Noisia. Mijn werk als labelmanager is geen 9:00 tot 17:00 maar meer een 10:00 tot 18:00 baan. Voor die functie sta ik op de achtergrond terwijl ik met Zonderling juist op het podium sta.

Druk je vaak op de snooze-button?

Ik ben ontzettend slecht in vroeg uit mijn bed komen. Ik kan heel goed slapen en verslaap me ook best vaak. Gelukkig kan ik goed functioneren zonder slaap, wat ook nodig is in mijn leven. Vorig weekend heb ik bijvoorbeeld een show gehad in Duitsland, waar ik één uur slaap had voor ik door moest naar het vliegveld om vervolgens weer een show elders te doen. Dat ben ik gewend, maar ik kan ook heel goed uitslapen.

Seems heavy. Hoe zien je ochtenden er uit als je niet op het vliegveld staat?

Mijn dagen moeten rustig beginnen, zonder iets aan m’n hoofd. Ik moet echt douchen in de ochtend, lekker rustig en in stilte en vervolgens als ontbijt wat yoghurt en fruit. Ontbijten doe ik overigens pas op kantoor.

Mijn wekker gaat om 9:00 uur, om 9:30 uur kom ik vervolgens mijn bed uit en om 10:00 uur sta ik daadwerkelijk op kantoor. Daarnaast ben ik überhaupt geen ochtendmens. Ik moet het echt hebben van de avond en nacht.

Koffie of thee?

Thee! Ik heb nooit koffie leren drinken, wat ik helemaal prima vind.

Naast een warm kopje kruidendrank nog een goede track om de ochtend mee te beginnen?

Nou, niet perse één track, maar als Zonderling hebben wij een Spotify playlist, de Zonderling Comfort Zone, die kan ik je aanraden. Het is een heel breed scala aan chille muziek. Allemaal tracks voor in huis of onderweg.

Over Zonderling gesproken: wat zijn de nieuwste ontwikkelingen?

Eind april hebben we Imaginary uitgebracht. Deze track heeft een ander soort geluid dan je van ons gewend bent. We willen een meer afwisselend geluid naar buiten brengen. Naast onze vele dansvloerplaten nu ook meer radiomuziek. Dit nieuwe liedje is daar een voorbeeld van.

Het blijft een bijzonder liedje want de drop is qua tonen een beetje eigenaardig. Ik vond het direct heel vet, juist omdat het afwijkt en daarom ook bij ons past. Daarnaast hebben we afgelopen vrijdag ook een liedje gereleased op Heldeep, het label van Oliver Heldens. Dat is wel echt weer een voor op de dansvloer.

Ook zijn Martijn en ik een maandelijkse radioshow begonnen genaamd Zone waarin we onze muzieksmaak met je delen en er een beetje over praten.

Tof, en wat komt er allemaal aan?

Heel veel festivalshows. Ik moet bijna elk weekend weer op pad. Gelukkig blijf ik er vrij koeltjes onder, drink amper en heb nog nooit drugs gebruikt. Bovendien regelt mijn tourmanager praktisch alles dus hoef ik mijn hoofd enkel en alleen bij de show te houden.

Het leven als DJ is goed met mijn werk bij Noisia te combineren omdat Zonderling ook een project is van Martijn. Als ik een weekend getoerd heb vindt iedereen het prima als ik maandag wat later kom.

Dat klinkt als een win-win-win-situatie! Tot slot de vraag der vragen: wie zou jij in de Start Up willen zien?

Kim van Giessen. Naast fulltime fijn mens en goede vriendin, runt ze Stijlzinnig, een bedrijf in vastgoedpresentaties en is bescheiden maar getalenteerd fotografe waarmee ze hele mooie dingen doet. Daarnaast is ze mede-eigenaar van Klub Kozi, een coworking plek voor creatievelingen, in de Biotoop in Haren.

Klinkt top. Thanks voor het interview Jaap.

Foto header: Farhad Khodadadzade

Meer Start Up

Nieuwste