Maask gebruikt Noisia om zijn dagen te kickstarten

Vanochtend spreekt Aron brute baas Joost Maaskant, die beter bekend staat onder zijn artiestennaam Maask. Met zijn stem en niets meer dan een loopstation is hij in staat om de meest vette dancebeats on the spot te creëren.

Wat is het eerste wat er door je heengaat, als ’s ochtends de wekker gaat?

“Helaas heb ik de irritante gewoonte om meteen te denken aan de dingen die ik die dag moet gaan doen! Ik ontwaak dus niet met een visie van hemelse Teletubbie-landschappen, maar met een waslijst van werkgerelateerde taken.”

Wat moet ’s morgens absoluut niet gebeuren?

“Het moet niet gebeuren dat ik wakker word met keiharde gabbermuziek van de buren. Gelukkig gebeurt het niet vaak, maar als dat wel het geval is, word ik redelijk chagrijnig. Ik heb niks tegen gabbermuziek, maar om er mee wakker te worden, is echt heel a-relaxed.”

Ben je ’s ochtends ook redelijk productief of niet?

“Ik heb eens een interview gezien met Childish Gambino. In dat interview zei hij dat hij op zijn best is, wanneer hij ’s ochtends vroeg aan het werk gaat. Op dat moment staat hij namelijk het dichtst bij zichzelf. Ik denk dat dat ook voor mij geldt. Ik ben een absoluut ochtendmens. Dat klinkt misschien pussy, en alsof ik een brave bejaarde ben, maar het is nou eenmaal zo.”

“Door mijn slaperige kop kan ik beter dingen verzinnen en heb ik meer fantasie. Het is alsof ik ’s ochtends vroeg minder word belemmerd door de dogma’s die in het dagelijks leven vaak wel aanwezig zijn.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Het volledige werk van Noisia en dan ook kneiterhard! Ik kan heel goed tegen harde muziek, maar dan wel als ik ben opgestaan. Het geeft mij een energie drive en is als een echte kickstarter van de dag.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Een simpel omelet met een kop koffie! Als er geen koffie is, ga ik voor een kop thee. Ik ben dan niet boos, maar vind het wel heel jammer. Gek genoeg merk ik wel dat ik me frisser voel wanneer ik thee drink, terwijl ik koffie toch lekkerder vind.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Ik zou tegen mezelf zeggen dat ik veel minder rekening had moeten houden met de muziekindustrie en mij veel meer moest richtten op mijn eigen artisticiteit. Volgens de industrie moet je in een hokje passen, of anders hoor je er niet echt bij. Dit leidt er bijvoorbeeld toe dat je minder shows speelt. Eerst was ik daar veel meer mee bezig, terwijl dat ten koste ging van mijn eigen stijl. Achteraf had ik dat anders gedaan.”

Naar wiens ochtendrituelen ben jijzelf benieuwd?

“Ik ben wel benieuwd naar de ochtend van Lee Towers!”

Meer Start Up

Nieuwste