Geen baksteen, maar koffie en beats

In onze rubriek Start-up vraagt Aron creatieve ondernemers het hemd van het lijf over hun ochtendrituelen. Staan ze fris en fruitig om 7:00 uur naast hun bed, of blijven ze tot 12:00 uur snoozen? Bestaat hun ontbijt uit een veganistisch verantwoord bakje yoghurt met lijnzaad, of tikken ze drie vettige omeletten met spek naar binnen? Je leest het in Start-up!


Hij speelt in maar liefst drie bands, Ortega, Menhir en FENN. Daarnaast verzorgt hij de promotie voor diversie organisaties zoals POPgroningen met zijn bedrijf Soeverein en coördineert hij Simplon UP. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Frank de Boer! Lees in deze Start-up hoe de niet-voetballende, maar toch legendarische, Frank de Boer zijn morgen begint!

Wat is het eerste wat er in je opkomt als de wekker gaat?
“Vrij weinig eerlijk gezegd. Voordat ik normaal kan nadenken, heb ik eerst een goede kop koffie nodig. Koffie is mijn kickstarter voor de dag. Het maakt ook niet uit of ik om zeven uur, of om tien uur uit bed kom. Zonder koffie functioneer ik niet!”

Wat moet er ‘s morgens absoluut niet gebeuren?
“Een baksteen door mijn ruit! Dat is wat mijn buren laatst onverhoopt overkwam. Ik werd wakker gebeld en ze vertelden me dat zonder aanleiding een steen door hun ruit was gegooid. Man, als dat bij mij zou gebeuren, zou dat mijn ochtend echt goed verzieken.”

Stel je voor dat je de rest van de week hetzelfde ontbijt moest eten, welk ontbijt zou dat zijn?
“Goede vraag zeg. Pfff. Ik denk dat ik dan toch ga voor een boerenomelet mét koffie, natuurlijk. Verder niet zoveel bijzonders. ’s Ochtends moet het allemaal niet zo moeilijk zijn.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?
“Meestal is het wel iets met een dikke vette beat, dus hip-hop of electronica. Een vet nummer vind ik Inanimate Sensation van Death Grips. De al veelvoudig, eerdergenoemde koffie gebruik ik dan om fysiek wakker te worden en de muziek om mijzelf mentaal wakker te schudden.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject  weer zou zien, wat zou je jezelf dan meegeven?
“Ik zou mezelf aanraden om nog meer te netwerken. Voordat ik mijn eigen bedrijf had, deed ik de Academie van Popcultuur. Daar was iedereen natuurlijk bezig met de culturele sector en ik merk nu pas eigenlijk, dat wanneer ik daar meer had genetwerkt, ik er heel veel aan gehad zou hebben. Zonder netwerken zou ik ook niet zijn waar ik nu ben. Het is in Noord-Nederland toch heel erg via-via.”

Wie zou jij zelf een keer in Start-up willen zien?
“Ik zou graag willen weten hoe Neil deGrasse Tyson zijn morgen begint! Volgens mij wordt deze man net zo episch wakker als een combinatie van Terry Crews van de Old Spice reclames en dinosauriërs met laserkanonnen!”

Aron de Jong

Hij mag dan wel de Benjamin zijn van onze redactie, maar deze rode viking deinst terug voor man noch demon. Met doortastende nieuwsgierigheid en vlijmscherpe pen begeeft hij zich in de wereld van het cultureel ondernemerschap.

Meer Start Up

Nieuwste