Jobbe Holtes gaat voor ontbijtpannekoeken en Trentemøller

Aron belde Jobbe Holtes wakker om te vragen naar zijn ochtendrituelen. Jobbe is de gitarist van de Indie/Synthpopband Model Depose, maar is daarnaast ook een echte ondernemer.

Naast dat hij als zelfstandig grafisch vormgever werkt, heeft hij ook een bedrijf genaamd OneDayArtist. Hiermee verzorgt hij verschillende workshops voor scholieren en studenten.

Wat schiet er door je heen ’s ochtends als de wekker gaat?

“Het eerste wat ik me bedenk als ik wakker word, is dat ik een bak koffie wil zetten. Pas na de koffie bedenk ik wat ik overdag moet gaan doen.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Het lijkt mij echt heel kut als er ’s ochtends een vliegtuig in je huis vliegt, maar dat gebeurt gelukkig zelden. Een meer reële ergernis is dat ik een afspraak ’s ochtends vergeet en mij moet haasten om op tijd te komen.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Ik zou gaan voor een ontbijtpannenkoek, hoe ongezond het ook is! Het is een eigen variatie op de standaardpannenkoek met extra muesli, rozijnen en noten.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Over het algemeen wisselt het heel erg. Op het moment luister ik veel naar de nieuwste plaat van Trentemøller. Het album heeft een relaxte sfeer en is perfect om de dag rustig mee te beginnen.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Ik denk dat ik mezelf zou meegeven dat je altijd moet proberen je eigen grenzen te verleggen, maar tegelijkertijd ook dicht bij jezelf te blijven. Wees dus nooit bang om nieuwe dingen te proberen, omdat je jezelf daar alleen maar mee verrijkt.”

“Tenslotte zou ik tegen mezelf zeggen dat het ook belangrijk is om af en toe eens aan jezelf te denken. Soms ben je teveel bezig met opdrachten, terwijl je lichaam aangeeft dat je echt rust nodig hebt.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?

“Op vrijdag 4 november treden wij met Model Depose op in Vera in Groningen. We verwachten een hele toffe avond, waarop we ons nieuwe album aan het publiek kunnen laten horen. Ik hoop natuurlijk dat er veel mensen komen en dat ze enthousiast zijn over ons nieuwe album! Tot die tijd is het nieuwe album al te beluisteren op iTunes, Spotify en Youtube.”

Wie zou jijzelf in deze rubriek willen zien?

“Ik ben wel benieuwd hoe Ninja van Die Antwoord zijn morgen begint!”

Meer Start Up

Nieuwste