Maud van Zomaar Radio begint de dag met een podcast

Kopje thee, podcastje erbij. Hoe moet je anders je dag beginnen? De ochtend van Maud van Maarseveen, de oprichter van het community gerichte internet-radiostation ‘Zomaar Radio’.

Wat schiet er door je heen ’s ochtends als de wekker gaat?

“Meestal word ik een beetje verdwaasd wakker en duurt het even voordat ik helemaal scherp ben. Daarna bedenk ik me wat er die dag moet gebeuren en kan ik uitkijken naar het kopje thee dat ik ga drinken.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Het gebeurt nog weleens dat ik een ochtendhumeur heb. Als dat het geval is, dan vind ik het heel vervelend als mensen mij ’s ochtends gaan lopen plagen of veel te actief om me heen zijn. Wat me ook naar lijkt is de hele ochtend continue een hard geluid te horen.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Vaak doe ik dat al! Mijn ontbijt bestaat eigenlijk altijd uit drie crackers met geitenkaas en wat zoetigs. Daarnaast drink ik altijd mijn lievelingsthee: groene Earl Gray.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Ik heb niet per se één favoriet nummer. Vaak zet ik wel een podcast op, omdat ik het wel fijn vind om ’s ochtends een stem te horen die half tegen je praat. Het verschilt per keer wat voor podcast het is. Af en toe zet ik ook een eerdere uitzending van Zomaar Radio op.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Vroeger was ik vaak verlegen en benaderde ik mensen niet zo snel. Sinds ik dat wel doe, merk ik dat dingen vaak sneller en makkelijker gaan. Ik zou tegen mezelf zeggen dat het eigenlijk niet zo gek is om wat meer van anderen te vragen.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wil delen?

“Ik zou het heel leuk vinden als mensen gaan luisteren naar Zomaar Radio! Je kunt het elke dinsdagavond acht en elf live beluisteren. Komende week is er een uitzending vanuit Leeuwarden, waarbij ook verschillende Leeuwardse artiesten het programma zullen presenteren.”

“Daarnaast is er komende woensdag een heel tof event in het Neushoorn Café in Leeuwarden dat ik met Zomaar Radio ga live-streamen. Het event heet De geheime geschiedenis van de gamemuziek en zal met name draaien rondom de 8-bit muziek.”

“Jeroen Tel, componist en pionier op het gebied van gamemuziek, zal daar ook aanwezig zijn om een korte lezing te geven. Tegelijkertijd wordt het hele café omgetoverd tot een arcadehal, waar mensen ook oude games kunnen spelen. De toegang is gratis en de inloop is ongeveer vanaf half 8! Als je niet kunt komen, kun je ook mee luisteren [via deze link].”

Wie zou jijzelf in deze rubriek willen zien?

“Jan Pier Brands! Hij is volgens mij ontzettend druk en staat altijd heel vroeg op, dus ik ben wel benieuwd hoe hij zijn ochtenden begint.”

Meer Start Up

Nieuwste