Pieter Kleinhout: ‘Kies vooral je eigen pad’

Vanmorgen voelde Aron, Pieter Kleinhout aan de spreekwoordelijke tand over zijn ochtendrituelen. Pieter is mede-eigenaar van management -en boekingskantoor Muzink.

Wat is het eerste waar je aan denkt, als ’s ochtends de wekker gaat?

“Eigenlijk is het heel flauw, maar dat is toch vaak werk gerelateerd. Ik wil graag weten waar ik aan toe ben en check eerst altijd welke afspraken ik die dag heb.”

Wat moet ’s morgens absoluut niet gebeuren?

“Er zijn niet snel dingen die mijn hele ochtend verpesten. Zelfs het cliché dat de koffie op is, doet me niet veel. Wel heb ik een bloedhekel aan autopech, dus laat dat dan alsjeblieft niet gebeuren.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Dat verschilt enorm. Ik vind het eind jaren ’90, begin 2000 duo The Neptunes vet, maar ik vind het ook geen enkel probleem om met 3FM op te staan.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Net zoals met muziek hou ik enorm van variatie, dus dit wordt moeilijk! Als ik dan toch moet kiezen, ga ik voor vanille yoghurt met cruesli.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Ga vooral door met het kiezen van je eigen pad. Dat is wat ik altijd heb gedaan en ik ben erg gelukkig over waar het me heeft gebracht. Na de middelbare school ging ik HBO doen, maar ik kwam er al snel achter dat het niets voor mij was.”

“Vanaf toen heb ik mijn eigen ding gedaan en ben ik eigenlijk altijd werkzaam in de muziek geweest. Aan de ene kant vind ik het jammer dat ik mijn HBO niet heb afgemaakt, maar tegelijkertijd zou ik dan waarschijnlijk niet zijn waar ik nu ben. Het is een beetje een dubbel gevoel.”

Naar wiens ochtendrituelen ben jijzelf benieuwd?

“Aan de ene kant ben ik heel erg benieuwd hoe iemand als Geert Wilders zijn ochtenden begint. Met name in deze periode. Aan de andere kant ben ik ook benieuwd hoe de ‘groten der aarde’ ontwaken. Ik bedoel dan niet op muziekgebied, maar vooral de wereldleiders.”

Meer Start Up

Nieuwste