DRUMMAKID wordt gek als hij ’s ochtends geen stroom heeft, want dan kan ‘ie geen beats tikken

Iedereen heeft wel eens een optreden van Typhoon gezien. Jij ook, niet liegen. Dus iedereen kent DRUMMAKID, die drummende rapper die altijd voor een hoogtepuntje in de show zorgt.

Afgelopen vrijdag bracht hij zijn Here Goes Nothing EP uit. Een plaat die hij in vijf dagen zelf geproduceerd heeft. Vet ja, dachten we. Die moeten we wakker bellen.

Goede morgen! Hoe sta je op als je vijf dagen achterelkaar muziek maakt?

“Ik word wakker, pak m’n eerste roach en steek ‘em op. Daarna mediteer ik ff en maak ik wat eten. Meestal fruit of zo en een gember theetje. Ondertussen start ik de computer op en loop naar de tv. Die zet ik op een willekeurig kanaal, waar op dat moment iets met dieren of natuur gaande is. Tegelijk pomp ik wat trap of soul, om een beetje geïnspireerd te raken.

“Als ik helemaal in de mood ben, open ik Fruitlyloops en ga een beat tikken. Als ‘ie klaar is, verzin ik een refrein en daarna de rest. Zo gaat dat de hele dag door. Eigenlijk zijn al die tracks de verschillende moods waar ik die vijf dagen in zat.”

Heb je echt alles zelf geproduceerd?

“Yes! Ik heb letterlijk alles zelf gemaakt. Het is ff wat nieuws, wat anders tussendoor. Ik ben daarnaast bezig met m’n échte project, maar daar ga ik niet teveel over vertellen.”

Oke oke, drum je ook alles zelf in?

“Nee, bij dit project heb ik alles met midi gedaan. Maar op mijn volgende project ga ik dat wel doen.”

Vet! Waddup met Dope D.O.D trouwens?

“Ja we hebben een doubledeal en gaan samen zalen vullen! Veel mensen denken dat ik het voorprogramma doe, maar we rocken beiden een eigen show. Zo proberen we verschillende publieken samen te brengen.”

“Zelf vind ik Dope D.O.D erg tof. Maar we hebben nog niks samen gemaakt, al sta ik daar wel voor open.”

En Typhoon?

“Die optredens liggen even stil. We zijn ons nu aan het focussen op nieuwe muziek. Toevallig kom ik net uit Parijs met hem. We zijn daar een beetje gaan viben, inspiratie op doen voor onze eigen projecten. Waarschijnlijk ga ik ook een track voor Typhoon produceren. Maar dat is nog niet helemaal zeker”

En Ronnie Flex? Veel goeie mensen om je heen man!

“Ja man! Ronnie heeft er voor gekozen om met band te touren, de Deux Experience Band. Daar speel ik in. Met die band proberen we hiphop artiesten naar een volgend niveau te tillen. We willen hun ogen openen en laten zien van: zo kan het ook.”

“Veel artiesten weten niet hoe ze een groter publiek kunnen pakken. Typhoon wist dat al. Hij heeft dat zelf opgebouwd. Ronnie Flex is nu een goed voorbeeld van iemand daar nu mee bezig is.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Dat ik geen stroom heb! Want dan kan ik m’n laptop niet openen. Dat is het ergste, maar als ik niks te eten in huis heb is dat ook een ramp. Als ik muziek maak, zit ik op m’n eigen planeet. Ik vergeet dan te eten.”

“Dus als ik dan niks in huis heb, eet ik niet. En ik ben ook een gezonde eter, dus ik bestel ook niet snel een pizza. Ik moet dus altijd zorgen dat er wat is.”

Heb je een favoriete Wake Up Song?

Mojo, de eerste track van Here Goes Nothing gaat over typische maandagen. Dus die past er wel bij. Maar ik kies liever geen eigen song. Dus ik ga voor Violet Here van Coldplay. Als ik die track hoor heb ik zo iets van: lets get it!

Wie wil je zelf in deze rubriek zien?

“Gerson Main man! Dat is een vriend van me, heb hem al te lang niet gesproken.”

Ha! die kennen we nog wel.

“Oke, nou dan kies ik iemand anders. Doe maar Sarah Jane. Die is nu namelijk met hele vette dingen bezig.”

Allright, wil je verder nog wat delen?

“Ja man, stream mijn EP, blijf alert en kom naar de clubtour!”

Wil do! Thanks!

24 november staat DRUMMAKID samen met Dope D.O.D in Simplon. Kaartjes haal je hierrrr.

Meer Start Up

Nieuwste