Tosti en een knuffel is all it takes voor Het Bolwerk programmeur Sjors

Sjors Kiewiet is naast programmeur bij poppodium Het Bolwerk in Sneek ook mede-organistor van MadNes Festival. Aron belt hem wakker. Waarom? Omdat het kan natuurlijk!

Wat is het eerste waar je aan denkt, als ’s ochtends de wekker gaat?

“Als mijn vriendin naast me ligt, begin ik mijn ochtend met haar een knuffel te geven. Daarna neem ik de aankomende dag altijd even in mijn hoofd door. Als ik dan opsta, weet ik waar ik aan toe ben.”

Wat moet ’s morgens absoluut niet gebeuren?

“Geconfronteerd worden met mijn eigen onbenulligheid! Als ik bijvoorbeeld de vriezer laat openstaan, of ben vergeten ontbijt te halen. Als het ’s ochtends al verkeerd gaat, voelt het alsof ik al één nul achtersta.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Sinds mijn puberteit luister ik heel veel naar punk, maar heb in de loop der jaren mijn muzieksmaak aardig verbreed. Toch is punk nog steeds het genre waar ik heel veel energie uithaal.”

“Ik mag dan ook graag de dag beginnen met het nummer The Decline van NOFX. De track duurt ook bijna twintig minuten. Dus zodra dat is afgelopen, weet ik dat ik moet opschieten.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Zonder twijfel een tosti met curry en een kop koffie! Ik ken niemand die zoveel tosti’s eet als ik. Gemiddeld zit ik op 4 tot 6 per dag, namelijk. Het is zoveel lekkerder dan een boterham met kaas en je kunt er ook ongelooflijk veel mee variëren.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Als je iets heel leuk vindt, moet je er gewoon voor gaan. Het klinkt misschien als een cliché advies, maar ik heb wel ervaren dat het klopt. Heel lang wist ik niet wat ik wilde studeren. Toen ik daar uiteindelijk wel achter kwam en dingen met kunst ging doen, viel alles op zijn plek.”

Welke artiest wil je absoluut nog een keer boeken?

“Oeh, dat is een hele goede vraag!  Ik zou heel graag Rancid nog een keer in een kleine zaal willen zien optreden. Het zou fantastisch zijn als dat in Het Bolwerk is. Ik ben alleen wel bang dat het niet heel erg realistisch is, haha!”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?

“Ik zou mensen willen aanraden om ook eens iets te doen, wat niet zo snel voor de hand ligt. Zelf ben ik er namelijk achter gekomen dat het heel leuk kan zijn om van de vertrouwde paden af te wijken.”

“Zo ben ik zelf een keer op een gabberfeest in Huize Maas belandt. Ik vind de muziek verschrikkelijk, maar ondanks dat was het een hele toffe avond.”

Naar wiens ochtendrituelen ben jijzelf benieuwd?

“Naar die van Hans Boomsma. Die man ademt kunst en ik ben persoonlijk heel erg benieuwd naar hoe hij zijn ochtend eruit ziet.”

Ga je nog wat tofs doen vandaag?

“Ja, ik ga op vakantie naar Bali. Later!”

Meer Start Up

Nieuwste