Eleonor Coco: “In mijn vorige leven was ik een panda”

Vanochtend belden we zangeres Eleonor Coco wakker om haar te vragen naar haar ochtendrituelen. We hadden het over opstaan met pluimvee, carrière-tips en Tom Waits.

Wat schiet er door je heen ’s ochtends als de wekker gaat?

“Dat verschilt per keer. Ik kan namelijk heel relaxed wakker worden, maar ook heel gestrest. Meestal heeft het te maken met hoe laat ik op moet. ’s Ochtends is het vaak iets in de trend van: oh my god, what the fuck is het al zo laat? Waarom ben ik weer door mijn wekker heen geslapen? Vervolgens moet ik me enorm haasten om op tijd te komen. Iets dat vervolgens vaak ook niet lukt.”

“De middag-variant is veel rustiger. Als ik ’s middags wakker word, heb ik meestal geen afspraken staan en daardoor ook mijn benodigde hoeveelheid slaap gehad: tien uur. Ik weet niet wat het met mij is, maar ik geloof dat ik in een vorig leven een luiaard of een panda ben geweest. Het is zelfs zo erg dat wanneer ik één ochtend vroeg op moet, ik de dag erna makkelijk veertien uur slaap.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Ik vind het heel vervelend als ik ’s ochtends meteen geconfronteerd word met een zeikerige e-mail. Mijn stemming slaat dan ineens om en dan heb ik een regelrecht ochtendhumeur. De enige die dan bij mij in de buurt mag komen, is mijn haan Dorotheo. ”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Het hangt ervan af of ik er van aankom, of niet. In een ideale wereld zou ik een week lang alleen willen ontbijten met eieren en bacon. Ook mogen de kop koffie en de sigaret niet ontbreken.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Meestal verschilt het per week naar wat ik luister. Wanneer ik muziek luister, is het vaak één specifiek nummer dat ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op heb staan. Op dit moment is het The Man In Me van Bob Dylan. Afgelopen week heb ik vier keer The Big Lebowski gezien en dat heerlijke nummer zit er twee keer in.”

“In de zomer heb ik wel één specifiek nummer waar ik graag de dag mee begin. Dat is het nummer Diner van Martin Saxton. Dat is echt een hyperactief, vrolijk nummer waar je heerlijk de dag mee start.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Probeer ervan te genieten, want je gaat er absoluut niet dood aan! Dat is echt iets waar ik lang mee heb gestruggled. Ik dacht vaak dingen als: wanneer dit radioding niet goed gaat, is dit het einde. Als dit optreden faalt of als er een slechte review binnenkomt, ben ik fucked en vindt niemand me nog leuk. Gaandeweg leerde ik wel dat die gedachtes niet reëel zijn en dat ik me er niet zo druk om moet maken, maar vroeger was dat absoluut anders.”

“Ook zou ik tegen mezelf willen zeggen: Niemand forceert jou om hier te zijn. Ik heb veel dingen gedaan die ik eigenlijk vanuit principe niet wilde doen, maar toch deed. Een goed voorbeeld hiervan is mijn optreden in De Wereld Draait Door.”

“Principieel gezien had ik issues met het programma, omdat ik het echt respectloos vind dat je als artiest één minuut mag spelen, terwijl een of andere debiel met bijvoorbeeld een boek een half uur mag praten. Tijdens en voor het optreden maakte ik me daar de hele tijd druk om, waardoor ik alleen nog maar zenuwachtiger werd.”

“Op zulke momenten had ik die issues gewoon opzij moeten zetten en er minder over moeten stressen. Nu is het een moment geworden waar ik nooit echt van heb kunnen genieten, omdat ik er zo negatief in stond.”

Wie zou jijzelf in deze rubriek willen zien?

“Ik ben heel erg benieuwd naar hoe Tom Waits zijn ochtenden begint! Ik heb al zo’n vijf à zes boeken over hem gelezen, maar in geen één wordt zijn ochtendritueel besproken. Ik ben toch wel heel erg benieuwd naar hoe dat is.”

Meer Start Up

Nieuwste