Frontman Roël Calister van de band Kuenta begint zijn ochtenden up tempo

KUENTA, bekend om haar energieke en rauwe Base Orientated Afro Carribean Dance Music, zorgt overal voor een massive party. Zo stonden ze onlangs op Eurosonic Noorderslag. En lekker nieuws: de band heeft net hun eerste Nederlandse clubtour aangekondigd! Op 2 maart staan ze te zingen en te djensen in Simplon.

Niet alleen de billen maar het hele lichaam wordt geshaked tijdens de optredens van KUENTA. Wij zijn daarom wel nieuwsgierig naar de ochtendrituelen van frontman Roël Calister. Zou hij met net zo veel energie zijn bed uit rollen?

Goedemorgen Roël! Vorige week was het Valentijnsdag, nog ontbijt op bed gekregen?

Nee. Ik moest om 9:00 repeteren, dus helaas.

Jullie maken energieke muziek, kom jij dansend je bed uit of doe je rustig aan?

Mijn ochtenden beginnen rustig, maar al snel zet ik Soca muziek op. Ooit heb ik gelezen dat als je de ochtend met up tempo muziek begint, je daar vanzelf een goed humeur van krijgt.

Een echt ochtendmens dus?

Niet perse een ochtendmens, ik knal gewoon de hele dag door! Zo veel energie ervaar ik zelf als positief, maar niet iedereen is er altijd even blij mee.

Heerlijk, een constante flow aan energie. Vertel eens, hoe zien jouw ochtenden eruit?

Vaak beginnen mijn ochtenden tussen 7 en 8, redelijk vroeg dus. Eerst probeer ik te mediteren en de dag door te nemen in mijn hoofd. Eenmaal uit bed ben ik één en al energie. Daarvoor is koffie noodzakelijk. Verder sport ik in de ochtend ook zo’n vier keer in de week met een van de bandleden, Daniel Camacho.

Fit en lit, hoort daar ook een gezond ontbijtje bij? 

Zeker. Elke ochtend ontbijt ik met yoghurt, wat fruit, noten en olie. Heerlijk is dat. Verder is koffie dus een must om de dag mee op te starten.

Als je elke ochtend met één nummer wakker moest worden, welke zou dit zijn?

Thief a wine van Kes! Een vrolijk en up tempo nummer.

Is het leven net zo’n groot feest als jullie optredens?

Soms wel, soms niet. Als er zon is wel, ik heb heel veel zon nodig. Af en toe vallen koude dagen mij zwaar, heel somber word ik daarvan. Dan denk ik: Jezus, wanneer komt de zon?

Gelukkig worden de dagen inmiddels langer. Klopt het dat jullie je eigen genre hebben bedacht?

Ja! Mensen vroegen zich af hoe ze onze muziekstijl het best konden noemen, dus toen hebben wij de naam tambutronic bedacht. Dit komt van het Curaçaose instrument de tambu, gemixt met tronic van de electronische elementen in onze muziek.

Ik kreeg direct zin om te dansen. Wat staat er de komende periode op de planning?

We zijn nu veel aan het repeteren voor de clubshows die eraan komen en opnames aan het maken voor een nieuw nummer dat in maart uitkomt. Even alle laatste puntjes op de i zetten. We hebben 2 maart een optreden in Simplon, probeer daar bij te zijn! Ik hoop daar veel vrienden te zien want ik heb vijf jaar in Groningen gestudeerd. Voor mij is het een soort thuiskomen. Het wordt echt ouderwets gezellig.

Een drukke planning dus. Nog een wijze levensles die je ons wilt meegeven?

Ja die heb ik. Overigens niet zelf bedacht, maar het is wel iets waar ik me altijd aan houd. Wanneer je ’s ochtends wakker wordt, ruim dan eerst je rommel op en maak je bed op. Dan heb je de eerste taak van je dag al volbracht en word je gestimuleerd om meer taken op je dag te volbrengen. Als je dan een rotdag hebt gehad, heb je ’s avonds in elk geval een opgeruimd bed om in te slapen.

Wie zou jij graag terug willen zien in deze rubriek?

Mijn zus Izaline Calister. Zij zingt net als ik en woont in Groningen.

Thanks Roël, tot 2 maart in Simplon

 

Meer Start Up

Nieuwste