Het ei van Andor: Keltische zeezout met een beetje Maggie

Naast bedrijfsleider bij Simplon is hij ook zelfstandig tourmanager en boeker. Lees in deze Start-Up hoe Andor Aaldriks zijn morgen begint!

Wat is het eerste wat er door je heengaat, als je ’s ochtends de wekker hoort?
“Eigenlijk word ik heel erg positief wakker en bedenk ik me meteen welke nieuwe dingen ik wil gaan ondernemen! De enige keren dat ik moeite heb met opstaan, is wanneer ik een vroege afspraak heb gepland terwijl ik de nacht ervoor te lang in Simplon ben blijven hangen.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?
“Ik moet ’s ochtends geen drukte om me heen hebben. Het liefst begin ik de dag gewoon op m’n eigen manier, waarbij ik lekker rustig muziek kan draaien en alles in mijn eigen tempo kan doen.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?
“Ja, het nummer Fake Carreras van Jaya the Cat. Op een gegeven moment wordt er in het nummer gezongen: when life gives you lemons, I make gin and tonics. Voor mij komt dat over als de boodschap dat je van alles in het leven iets goeds probeert te maken, ook al zit het tegen.  En dat je van elke situatie probeert te genieten.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou eten, wat zou dat dan zijn?
“Zonder twijfel een gebakken ei met tomaten, Keltische zeezout, een beetje Maggie, truffelzout en cayennepeper! De koffie komt pas op werk, aangezien ik thuis geen koffiezetapparaat heb. Ik ben een grote koffieliefhebber, maar als ik thuis al begin met koffie drinken, dan vrees ik dat het niet ten goede van mijn gezondheid komt.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers zou willen delen?
“Naast het opzetten van mijn eigen onderneming als boeker en tourmanager ben ik ook bezig met een project opzetten voor vluchtelingen. Ik ben ervan overtuigd dat ieder persoon een goed mens is, als ze als persoon erkend worden en progressie in het leven kunnen boeken. De meeste vluchtelingen die hier zijn gekomen hebben hun identiteit achter gelaten in het land dat ze hebben verlaten en hebben hier vrijwel geen enkele zekerheid. Met de organisatie die ik wil gaan starten, ben ik van plan verschillende cursussen voor deze vluchtelingen te geven om zo ook het contact tussen de Nederlanders en de vluchtelingen te verbeteren en daarnaast de vluchtelingen de mogelijkheid te bieden ergens mee bezig te zijn en zich te kunnen ontwikkelen. Op het moment staat het project nog in de kinderschoenen, maar er zijn verschillende gesprekken gaande, waaronder met Groningen Verwelkomt. Mochten mensen dit een tof idee vinden en hieraan mee willen werken, dan kunnen ze altijd contact met mij zoeken!”

Op de boeking van welke bands ben je het meest trots?
“Ik denk dat, dat het concert van Vortex is! Vortex is de oudste en meest bekende metal band in Groningen. Ze spelen al ruim 36 jaar en hebben in die tijd grote dingen bereikt. Toen ik hun belde voor een concert in Simplon UP zeiden ze enigszins verbaasd dat ze bij hun laatste optreden in Simplon als hoofdprogramma in de Grote Zaal speelden. Desondanks is het me toch gelukt om ze te strikken voor een concert bij Simplon UP! Aan de hand daarvan ben ik ook hun boeker en tourmanager geworden. Het klikte namelijk meteen goed tussen ons en wij zagen verdere samenwerking meteen zitten.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou zien, wat zou jij jezelf dan meegeven?
“Ik denk dat ik aan mezelf zou meegeven dat ik wel wat eerder had mogen beginnen met mijn eigen onderneming. Vroeger organiseerde ik weleens bandavonden in kroegen en hoewel dat heel erg goed ging, realiseerde ik me pas vanaf mijn tijd bij Simplon dat boeker zijn echt iets is wat bij me past!”

Wie zou jijzelf een keer in deze rubriek willen zien?
“Sigo Koning! Hij doet de horeca bij Simplon en Vera. Hij heeft het vaak heel erg druk, maar verliest nooit zijn enthousiasme. Ik ben erg benieuwd hoe hij zijn ochtend begint!”

Meer Start Up

Nieuwste