Christiaan Moorman

Brakke selfies, liters koffie en ongebruikelijke ochtendrituelen. Start Up!
Sommigen noemen hem Baby Jesus, anderen gewoon Chris. Deze week nemen we een kijkje in de maandagochtend van Christiaan Moorman, hoofd marketing bij het jaarlijks rondreizende festival de POPRONDE.

Dus Chris, wat wordt het: koffie of thee?
Thee? Dat zeker niet. Ik drink thee alleen maar als ik ziek ben. Doe maar gewoon een goede bak filterkoffie. Aangezien ik thuis een smerige Senseo heb, drink ik vaak mijn eerst kop ook gewoon op kantoor. Dat vind ik het wachten wel waard. We hebben daar een lekker old-school apparaat staan, waarvan de kan minstens twee keer per dag helemaal vol gaat. Ik denk dat ik met een gerust hart kan zeggen dat filterkoffie de drijvende motor achter de Popronde is.

Ben jij eigenlijk een snoozer?
Jazeker! Vanochtend even niet, want ik moest op tijd op kantoor zijn. Normaal gesproken gaat de wekker sowieso wel een half uur in de snooze. Wakker worden is absoluut niet een van mijn talenten.

Hoe ziet je ochtend er na de wekker uit?
Het liefst dus lekker lang blijven liggen. Ik wil altijd wel rond een uur of tien op kantoor zijn, dus op een gegeven moment dwing ik mezelf uit bed te komen. Daarna heb ik altijd even de tijd nodig om echt wakker te worden. Na het douchen pak ik een chill ontbijtje en ga dan richting de Popronde.

Stel dat je voor de rest van de week hetzelfde ontbijt moest eten, welk ontbijt zou dat zijn?
Daar vraag je me wat. Ik weet niet helemaal of ik dit moet zeggen, maar ik eet in principe altijd hetzelfde ’s ochtends. Aangezien ik geen vast voedsel door mijn strot heen kan krijgen, gaat mijn voorkeur standaard uit naar yoghurt met cruslie en een banaan. Mooier kan ik het niet maken.

Wat zijn je favoriete wake up songs?
Ik heb niet echt een lijstje met nummers. Wel houd ik van rustige muziek in de ochtend, niet te hard. Dat krijg ik al de hele dag op kantoor te horen. Balans moet er zijn, dus ik pak ’s ochtends wat me-time. Vaak komt dat neer op singer-songwriters. Bijvoorbeeld Matthijs Leeuwis, die heb ik de afgelopen tijd bijzonder vaak op mijn platenspeler tijdens het ontbijt.

Wil je nog iets bijzonders met ons delen deze maandagochtend?
De selectie van de Popronde is al sinds 1 mei bekend, maar we hebben nu ook een Spotify-lijst met alle deelnemers. Echt een fijne verzameling. Ik zou zeggen, zet hem op shuffle mensen. Dat is pas echt lekker wakker worden!

Wie zou je een keer in Start Up willen zien?
Zonder twijfel Wouter de Boer van Whishfulmusic. Die jongen slaapt volgens mij maar drie uur per nacht. Ik ben heel erg benieuwd hoe zijn ochtend er uit zien.

Meer Start Up

Nieuwste