Colin Mooijman

Start Up: Brakke selfies, liters koffie en ongebruikelijke ochtendrituelen. Deze week vertelt Colin Mooijman, oprichter van het studentenprogramma STUG en journalist bij OOG TV over zijn maandagochtend!

Colin! Drink je nog een beetje lekkere koffie?

Absoluut niet. Thuis en op m’n werk slurp ik regelmatig ranzige Senseo. Zwart.

Wat is je ochtendroutine?

Ik kan niet zo goed tegen wakker worden. Het gaat moeizaam en vervelend. Daarom zet ik een hoop wekkers. De eerste gaat ongeveer een uur voordat ik er uit moet. Vanaf dan gaat er elke paar minuten een alarm. Zonder dat ik er erg in heb ram ik de wekkers uit als een soort slaapmonster. Na dat uurtje idioterie ben ik dan eindelijk genoeg bij zinnen om mezelf uit bed te sleuren. Het liefst ga ik me dan niet zwaar haasten. Ik drink rustig een kop koffie en doe wat mailwerk, maak mezelf schoon, luister wat muziek en dans een beetje.

Op welk ontbijt functioneer je het best?

Ik weet niet of ik er per se het beste op functioneer, maar meestal ontbijt ik met een paar broodjes hagelslag. Pure chocolade en fair-trade. Superbelangrijk. Het liefst op speltbrood. Dat is wel zo hip. Voor onderweg heb ik een banaan.

Heb je een wake-up nummer?

Met welke muziek ik wakker word ligt heel erg aan mijn bui. Ik weet niet. Van alles. Het hele “El Camino” album van de Black Keys voor wanneer ik ergens positieve masculiene energie vandaan moet halen. Als ik me jong en een beetje cool wil voelen check ik Joey Badass en tijdens de nostalgische fases ontbijt ik met één van mijn allereerste cd’s “(Whats the Story) Morning Glory” van Oasis. Als ik de dag vrolijk en verwonderd wil beginnen luister ik naar een eigenaardige vriendin uit IJsland: dj. Flugvél Og Geimskip. Zoals vanmorgen.

Wat wil je deze ochtend met de mensen delen?

Wat wil ik met de mensen delen? Mezelf. Ik werk bij de Groningse Stadszender OOG en wij willen een breed beeld van de Stad laten zien op internet, radio en televisie. Er zijn heel wat mensen die dat al met elkaar doen, maar we blijven altijd opzoek naar mensen die iets willen bijdragen. Dus makers, denkers, mafkezen, helden, organisatoren, tipgevers, doorzetters, gezellige praatjesmakers en leveranciers van input: het zou tof zijn als jullie contact met me opnemen!

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject weer zou zien, wat zou je jezelf dan meegeven?

Als ik de afgelopen jaren opnieuw mocht doen dan zou ik echt serieus wat gezonder gaan eten en wat regelmatiger gaan slapen. ‘Vroegah’ leek me dat echt supersuf. En dat is het ook wel. Maar ik voel mijn lichaam nu wel zeuren. Terecht overigens na de jarenlang gepleegde roofbouw. Sowieso zou het wel zo zijn dat je beter presteert op gezond vreten dan op troep, toch?

Wie zou jij ook een keer graag in Start-up willen zien?

Ik zou graag Groninger rapper Mulu in deze rubriek willen zien. Gewoon omdat het een mooie gast is.

Aron de Jong

Hij mag dan wel de Benjamin zijn van onze redactie, maar deze rode viking deinst terug voor man noch demon. Met doortastende nieuwsgierigheid en vlijmscherpe pen begeeft hij zich in de wereld van het cultureel ondernemerschap.

Meer Start Up

Nieuwste