Revo over hoe hij je moeder heeft leren kennen

Revo brengt de Hoe Ik Je Moeder Heb Leren Kennen EP uit. Vijf heerlijk geproduceerde tracks over de liefde, geïnspireerd op de serie How I Met Your Mother. Vandaar die titel zeg maar.

Menno van Ravels, a.k.a. Revo (ha, vandaar die naam ook) is onderdeel van Boyz in de Woods. Een opkomend rapperscollectief dat hun eerste album in het bos opnam (juist) en steeds meer op ontploffen staat. In de goede zin van het woord dan.

Maar solo is ‘ie al veel langer bezig. Hij heeft tracks op YouTube staan die honderduizenden views hebben.

Revo’s tracks zijn eerlijk, staan bol van emoties en zijn kundig geschreven. Beetje emo-rap wel, maar daar is op zich niks mis mee. Deze jongen kan rappen. Afgelopen weekend dropte hij zijn nieuwste EP. En zo’n titel intrigeert toch, hè? Tijd voor ’n intervu dus!

Hey Revo, alles goed?

“Ja lekker man! Altijd spannend als je net een EP uitbrengt. Het is nu kijken wat het gaat doen en hopen dat het allemaal goed gaat!”

Zit je steeds op je telefoon reacties te checken?

“Nee niet de hele tijd, maar ik hou het wel in de gaten. Ik probeer het zoveel mogelijk los te laten en er niet zo veel mee bezig te zijn. Bovendien heb ik volgende week een beter beeld van wat het gedaan heeft. Dan ga ik me er meer in verdiepen”

Oké, oké! Maar wat heb je met How I Met Your Mother?

“Afgelopen tijd heb ik veel losse dingen uitgebracht en ik wilde nu eens een langer concept uitwerken. Ik luister veel naar Logic. Hij maakt echt toffe conceptalbums en dat wilde ik ook proberen.”

“Toen ik aan de EP begon, zat ik helemaal in How I Met Your Mother. Ik realiseerde me dat ik me kon identificeren met alle personages, dus daar wilde ik iets mee doen. Uiteindelijk heb ik vijf tracks, met allemaal een andere emotie gemaakt. De ene is bijvoorbeeld heel lief, de ander heel twijfelachtig.”

In HIMYM legt de hoofdpersonage uit hoe hij de moeder van zijn kinderen heeft leren kennen. Is jouw EP autobiografisch?

“Haha nee, ik heb nog geen kinderen als je dat bedoelt. Het is gebaseerd op mijn leven, maar het verhaal is nog niet afgelopen. Toch lijkt het me tof om dit later aan mijn kinderen te laten horen. Misschien komt er dus ooit een deel twee, maar nu nog even niet.”

“Eerlijk gezegd ben ik blij dat dit project achter de rug is. Ik ben er trots op, maar ik heb er ook echt heel veel tijd in gestopt. Om me hier helemaal op te concentreren, heb ik veel andere dingen niet gedaan.”

Wat heb je er voor gelaten dan?

“Ik zit veel bij Timbo in de studio. K-Liber komt daar af en toe ook langs. Er hangt dan een hele dansbare sfeer. Ik maak zelf niet zulke muziek, maar als ik ergens feature, vind ik het leuk om op die vibe te stappen.”

Dus we kunnen meer commerciëlere tracks van je verwachten?

“Eigenlijk doe ik gewoon wat ik leuk vind. Ik probeer een beetje rekening te houden met wat mensen willen horen, maar ik ben ik er niet echt mee bezig. Je kan wel heel bewust trap maken, omdat het in is, maar zo werkt het voor mij niet. Als Diggy Dex dat nu op eens zou doen, zou je dat ook raar vinden.”

“Daarnaast ben ik een verhalenverteller. Ik hou ervan teksten te schrijven, waar ik langer over na denk. En al haal ik er geen miljoenen views op, ik wíl het gewoon maken. Ik merk ook wel dat er mensen zijn die het tof vinden, dus daar doe ik het gewoon voor.”

Je hebt trouwens wel een paar tracks met honderdduizend views op YouTube staan. Ook niet slecht!

“Klopt! Vroeger was het makkelijk. Ik heb eens een video met Milon Knol, die Youtuber, gemaakt. Die heeft 700.000 views of zo. Als ik dat nu zou krijgen, zou ik er fokking blij mee zijn. Maar tegenwoordig gaat het niet meer zo makkelijk. Er is nu veel meer concurrentie.”

Maar je hebt wel fans, aan de comments te zien.

“Er zitten een paar diehard fans tussen, dat vind ik echt tof. ”

Hoe gaat het trouwens met Boyz in de Woods?

“Gaat lekker! We hebben net een tweede plaat gemaakt. Nu denken we na over welke tracks we gaan clippen. Afgelopen tijd hebben we echt veel shows gedaan. Komt door de POPGroningen Talant Award die we gewonnen hebben. Daar zaten tien shows aan vast en die tien werden makkelijk 25. Hierdoor doen we vet veel ervaring op.”

Verdienen jullie er dan al wat aan?

“Die shows hebben wel gage, maar we hebben vanaf het begin al afgesproken dat alles wat we verdienen, in de tweede plaat gestopt wordt. Er moeten goede clips bij, alles moet goed geregeld zijn.”

“Kijk, ik kan er nu wel een paar honderd gaan cashen, maar we investeren het zodat we er later een paar duizend van kunnen maken.”

Verstandig! Wat zijn de plannen aankomende tijd?

“Ik ben nu veel aan het leren. Ik wil de businesskant beter leren begrijpen. Er komt zoveel bij kijken. Vanuit Urban House Groningen worden we gecoacht door Sjoerd Vriesema en Roberto Tan. Daar hebben we echt heel veel aan.”

Sjoerd is ook echt een mooi mens. Thanks Revo, we spreken je later!

Meer In gesprek met

Nieuwste