Roberto Tan: croissantjes, donuts en aardbeien helpen tegen een kater

Roberto Tan vierde afgelopen zaterdag in een afgeladen Simplon de release van zijn nieuwe EP Dansen in de Regen. We belden hem zondagochtend wakker om te vragen hoe brak ‘ie is.

Goeie ’s morgens! Hoe was de show?

“Was super gruwelijk. Echt genoten! Dit was de eerste show waar iedereen speciaal voor mij kwam en het was volle bak. Heel bijzonder om mee te maken.”

Klinkt geslaagd. Hoe is de kater?

“Die is zeer aanwezig en redelijk heftig wel. Echt beter dat jullie me iets later bellen. Ik sta nu net buiten in mijn badjas een peukje te roken. Na m’n show zijn we met de hele crew naar Roodkopje gegaan. Dat was ook tof. Ben tot een uurtje of vier gebleven. Dat is maar goed ook, want ik was aardig lam.”

Dit was dus zaterdag. Foto door: Shali Shali

Moet ook! Hoe heb je ontbeten?

“Ik heb net croissantjes, donuts en aardbeien gegeten. Dat is mijn perfecte ontbijt als ik brak ben. Broodjes kaas doen het altijd goed.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Dat ik echt tering brak ben, niks in huis heb en de winkels nog niet open zijn. Daar kan ik behoorlijk chagrijnig van worden. Ik moet echt goed ontbijten, als ik wakker wordt heb ik vette honger. Dus als ik niks in huis heb, is mijn ochtend verneukt.”

Heb je een favoriete wake-up song?

Bende van Big2. Die pomp ik best wel vaak.”

Je slaat met Dansen In De Regen wel een beetje een ander weg in.

“Jazeker. Je wordt wat ouder dus je kunt iets meer ‘echte’ muziek maken. Het rappen rappen, heb ik achter me gelaten. Dat mensen je een beat sturen en je daar snel een 16 voor schrijft, weetjewel? Ik probeer nu echt liedjes te maken.”

Dat hoor je ook. Klopt het trouwens dat Wudstik alle gitaren heeft ingespeeld?

“Op Leef, Bell ff en Dansen In De Regen heeft hij de gitaren gedaan. In principe heb ik eerst alle beats met Jeroen Ruschen gemaakt. Dus de demo’s stonden al. Maar dat waren midi gitaren en we wilden natuurlijk echte.”

“Uiteindelijk zijn we naar de studio van Wudstik in Leusden gegaan. Daar hebben we in één dag alles ingespeeld. Hij heeft ook wat toevoegingen gedaan. Daardoor zijn de tracks nog beter geworden. Is ook vet leuk: vroeger luisterde ik veel DAC en daarom is het extra tof om bij hem in de studio te zitten.”

Snap ik. We zagen sowieso allemaal filmpjes voorbij komen van BN’ers die je supporten. Sjaak, JayJay Boske, Space Kees en Stuk TV. Om maar een paar te noemen. Hoe krijg je dat voor elkaar?

“Ik heb gewoon allemaal mensen die ik persoonlijk ken, gevraagd of ze me willen supporten. Ik heb er elke dag eentje geplaatst en dat werkte wel goed. Het is gewoon toffe content. Je moet toch een buzz zien te creëren. Je kunt wel de hele tijd foto’s plaatsen, maar het heeft meer impact om bekende gezichten te gebruiken.”

Marketing hoor! Heb je nog meer tips voor aankomend talent?

“Gewoon vlammen man! Als je iets wilt doen, doe het vooral. Als jij er in gelooft, gaat het werken. Niemand anders gaat het voor je doen.”

Wie tip je voor de toekomst?

 Luc-C! Ik ken hem al een aantal jaren. De eerste keer dat ik hem zag, dacht ik: dit kan wel wat worden. Nu heeft hij zich echt ontwikkeld. Voor mij is hij daarom de nieuwe guy in Groningen die het gaat doen. Plus, hij is een super toffe gast.”

Wie wil jij in deze rubriek zien?

“J.Cole. Waarom? Het is gewoon de eerste naam die in me opkomt. Ik vind hem echt gruwelijk. Ben benieuwd hoe mensen leven met zo’n sterrenstatus. Zal vast niet heel veel anders zijn dan ‘gewone’ mensen, maar toch.”

Wil je verder nog iets delen?

“Ja, ga m’n EP streamen en laat me vooral weten wat je ervan vindt!”

Thanks Roberto! Doen we. Succes met de kater!

Meer Start Up

Nieuwste