Alcuna Wilds vocalist Nadja Freeman start de dag het liefst met een traditioneel Engels ontbijtje

Vandaag worden we wakker met zangeres Nadja Freeman. Ze is geboren in het Verenigd Koninkrijk, maar woont nu al bijna tien jaar in Den Haag. Met haar band Alcuna Wilds maakt ze atmosferische trip-rock muziek.

Komende tijd hebben ze het druk met een release van hun nieuwe EP in januari, een tour door Nederland, Duitsland en de UK, en daarnaast knallen ze op 17 januari op het feestje dat we samen met onze matties van Chordify en Peripheral organiseren: Electrosonic.

Dat levert volle dagen op, maar voor onze Start Up maakt Nadja wel even tijd voor een goed wakker-word-gesprek. Als ik Nadja opbel hoor ik nog wat gerommel van aardewerk op de achtergrond. Er wordt nog even thee gezet.

Goedemorgen Nadja, ben je een beetje een ochtendmens?

Het idee van de ochtend vind ik heerlijk. Alles is nog lekker rustig, het leven staat een klein beetje stil. Iedereen ontwaakt. Maar helaas kost het mij de grootse moeite om mijn bed uit te stappen. Ik heb echt tijd nodig om op gang te komen. Men moet geen ingewikkelde vragen aan mij stellen als ik net wakker ben.

Een herkenbaar probleem voor meer mensen denk ik. Koffie of thee?

Thee natuurlijk! Al ben ik jaloers op mensen die koffie drinken en die daar een energie boost van kunnen krijgen. Dat kan ik af en toe ook wel gebruiken, maar ik heb het gewoon nooit lekker gevonden. Vast mijn Britse achtergrond die meespeelt.

Eigenlijk had ik het antwoord ook al gegokt, maar ik wilde je de vraag niet onthouden. What about English breakfast?

Love it! Maar dat kan je maar drie keer per jaar eten, want anders krijg je een hartaanval. Dus die worstjes, eieren en toast bewaar ik voor speciale gelegenheden. Ik ontbijt ook erg graag met croissants of een smoothie bowl met veel fruit en een beetje kokosmelk.

Hoe ziet je ideale ochtend eruit?

Wakker worden zonder wekker. En als ik de gordijnen optrek moet er meteen een straal zonlicht op mijn gezicht vallen. Ik wil lekker een boek kunnen lezen in bed met croissantjes van de lokale bakkerij. Dat zie ik wel als een ideale ochtend.

Wat zijn de mooiste momenten tijdens een optreden?

Mensen die meedansen en meezingen, toeschouwers die echt genieten van je muziek. Dat vind ik natuurlijk altijd geweldig. We hebben op veel verschillende plekken in Nederland opgetreden. En als je ergens vaker komt, dan je bouw je toch een groep vrienden of fans op die je steeds weer terugziet komen op die plek.

Wat staat er komende periode op de planning?

In januari releasen we een EP. Ook gaan gaan we veel touren door Duitsland, Nederland en de UK. Op dit moment zijn we daar voorbereidingen voor aan het treffen. We schrijven natuurlijk ook veel. Volgend jaar gaan we ons debuut album opnemen, dus daar zijn we ook druk voor aan het schrijven.

Daarnaast doe ik ook de artwork voor onze albumcovers bijvoorbeeld. Dat vind ik fijn. Zo kan ik mijn creativiteit uiten in muziek en in het maken van tekeningen.

Komende weken treden jullie veel op in Groningen, waar gaan we jullie allemaal tegenkomen?

We staan 21 december op WinterWelvaart,17 januari spelen we tijdens Electrosonic en 26 januari treden we samen met Air Waves op in Vera!

Genoeg mogelijkheden om even te checken dus. We zetten het in onze agenda en heel veel succes alvast. Dankjewel Nadja!

Jullie bedankt en ik zie jullie sowieso op Electrosonic!

 

Meer Start Up

Nieuwste