Douwe Doorduin leeft op stress

Opstaan zonder koffie en een regenachtige morgen zijn funest voor Douwes ochtendhumeur. Lees in deze Start Up hoe de frontman van The Black Cult zijn ochtend begint!

Wat schiet er door je heen ’s ochtends als de wekker gaat?

“Dat het veel te vroeg is, want de wekker gaat meestal om zes uur ’s ochtends! Sinds kort werk ik als fietskoerier en dat betekent dat ik elke ochtend om vijf voor zeven op mijn werk moet zijn. Ja, ik weet het: hier is absoluut niets rock’n rolls aan.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Het is een cliché, maar ik vind het toch heel kut als ’s ochtends de koffie op is. Ook word ik heel erg ongelukkig als ik zie dat het regent. Ik draag mijn ochtendhumeur dan de hele dag met me mee, omdat ik weet dat ik de hele dag in dit weer moet fietsen.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Ik ontbijt vrijwel elke ochtend al hetzelfde. Iedere dag begin ik met twee koppen havermout en een kopje koffie.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Het liefst begin ik de dag het liefst met iets vuigs. Op het moment luister ik veel naar de band King Khan & The Shrines. Vooral het nummer I See Lights vind ik fijn om mee op te staan. Het past goed bij het seizoen, omdat ik tegenwoordig wakker word in het donker en dit nummer mijn snakken naar licht mooi verbeeld.”

Het e-mailadres van jullie band is bierdrinkennooitmeerwerken@gmail.com, hoe vertaalt dat naar jullie ochtendrituelen?

“Ik moet bekennen dat ‘bier drinken en nooit meer werken’ vroeger vaker het geval was dan nu. Tegenwoordig klaag ik alleen nog maar over hoe vroeg ik moet opstaan. Ik hoop dat het weer terugkomt, maar tegelijkertijd ook niet.”

“Het is zeer gezellig, maar erg zwaar en niet heel erg gezond. Toch zal er in gematigde vorm natuurlijk altijd nog bier worden gedronken.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Dat het allemaal wel goed komt en dat ik niet zoveel moet stressen. Eerlijk gezegd vrees ik dat ik weinig aan dit advies zou hebben, aangezien ik nog steeds over van alles en nog wat pieker. Ik leef op stress en kan me bij wijze van spreken al druk maken over een concert dat pas over een aantal maanden zal plaatsvinden.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wil delen?

“Onlangs zag ik de band Korfbal optreden in De Gym en dat vond ik echt ontzettend tof. Ik kan iedereen aanraden om de band te checken.”

Wie zou jijzelf in deze rubriek willen zien?

“Peter van der Ploeg en Thomas Scholing! Peter is de zanger van de Hardcore band FAKE-O’S en Thomas is werkzaam als programmeur bij Vera.”

“Ik denk dat Peter een hele interessante ochtendroutine heeft, maar ik ben nog meer benieuwd naar die van Thomas. Ik ken Thomas als een hele bezige bij, maar ondanks dat krijg ik nog steeds van zijn vriendin te horen dat hij de hele dag in bed ligt!”

Meer Start Up

Nieuwste