Leon Regah: “Ik lig meestal een uurtje in bed voor ik er daadwerkelijk uitrol”

Met het vertrek van Klankveld verliezen we ook direct een van de beste pizza bakkers van Groningen. Techno god, Leon Regah, heeft speciaal voor ons zijn wekker gezet. Zo kan hij even rustig babbelen met Floor over zijn vaste ontbijtje, nieuwe tips om het bed uit te rollen en natuurlijk Berlijn. 

Goedemorgen Leon, al een beetje wakker?

Ja hoor, mijn wekker heeft me wakker gemaakt en daarna ben ik direct uit bed gestapt voor dit interview. Vannacht heb ik acht uurtjes slaap gehad en er staat een kop koffie voor mijn neus dus ik  ben er klaar voor.

Hoe laat ging je wekker dan?

Om 9:25uur, dus ongeveer 5 minuutjes voor dit interview.

Wat lief dat je voor ons een wekker zet, had je anders uit kunnen slapen?

Nee want ik heb straks nog een afspraak, maar meestal zet ik inderdaad geen wekker. Voor mijn werk begin ik bovendien pas laat waardoor ik ‘s ochtends de tijd neem om rustig uit te slapen.

Ben je wel een beetje een ochtendmens dan?

Ik vind de ochtend wel prima, maar ik moet het echt hebben van de nacht. Ik denk dat ochtendmensen in de morgen direct vrij actief zijn, dat ben ik niet. Ondanks dat kan ik er wel van genieten om in alle rust wakker te worden.

Wat doe je allemaal op zo’n ochtend?

Ik zit meestal lekker lang mijn koffie te drinken en mijn pap te eten. Met weinig tijd heb ik eigenlijk geen ochtend omdat ik zo moet haasten. Dat vind ik niet ideaal. De perfecte ochtend voor mij is echt langzaam wakker worden.

Je ontbijt met pap?

Ja ik ontbijt bijna elke ochtend hetzelfde. Pap met bosvruchten en suiker. Ik heb ook wel ander ontbijt in huis omdat er misschien een dag komt dat ik geen zin heb in pap. Dat is tot nu toe nog niet voorgekomen.

Heb je tips om de ochtend goed te beginnen?

Nee, het duurt meestal al best lang. Ik lig meestal een half uurtje tot uurtje in bed voor ik er daadwerkelijk uitrol. Een manier om direct fris en fruitig naast mijn bed te staan heb ik nog niet gevonden, maar als jij tips hebt hoor ik die graag.

Ik ben een ontzettend humeurig in de ochtend dus kan je er niet mee helpen. Met welke muziek word je wakker?

Eigenlijk luister ik in de ochtend nooit muziek.

Moet het stil zijn om je heen?

Dat ook niet, ik pak meestal youtube erbij en klik gewoon het eerste filmpje aan dat voorbij komt. Het zijn vaak onbelangrijke maar wel vermakelijke filmpjes die je ook snel weer mag vergeten.

Herkenbaar. Maar vertel: Berlijn?

Ja in november, dus momenteel ben ik veel van mijn tijd hier aan het genieten. In september ga ik eerst nog twee maanden naar Amerika en daarna dus in Berlijn los. Ik heb er ontzettend veel zin in want het is een vette stad.

Ik heb er al eens anderhalf maand gewoond, dat was een super toffe tijd. Berlijn biedt alles wat we nodig hebben om ver te komen met techno. In Nederland is het af en toe een heel eind rijden om ergens te draaien, in Berlijn heb je al die clubs voor je neus.

Was het een lastige keuze?

Zeker wel. In het begin moest ik mezelf echt dwingen deze keuze te maken want ik laat hier veel dingen achter. Het moest gewoon gebeuren en uiteindelijk weet ik dat ik hier altijd weer kan terugkomen. Nu heb ik er ontzettend veel zin in, het is een nieuw avontuur.

En een goed afscheidsfeest gegooid, nog brak?

Ik heb me goed gedragen die avond dus heb niet eens veel last gehad. Ik ben nu weer helemaal herstelt. Het was een ontzettend geslaagd feest. In de kelder was het super gezellig en iedereen was aan het dansen. Tot het einde stond de kelder vol en we hebben veel positieve feedback ontvangen.

Het voelde zeker een beetje als een afscheidsfeest. Ik zit hier natuurlijk nog een paar maanden, dus het was niet perse een persoonlijk afscheid, dat komt nog.

Nog een levensspreuk voor de lezers?

Elke dag zijn er leuke dingen om te doen, je hoeft die mogelijkheden alleen maar te beseffen.

Mooie positieve afsluiter. Wie mag ik hierna wakker bellen van jou?

Jasper Prakken, hij heeft met BLKSM media een goed lopend video bedrijf in Groningen. Ik heb ze nog niet bij DATmag voorbij zien komen maar het is zeker leuk om te kijken wat er bij hun allemaal gaande is.

Thanks Leon! Geniet nog maar even lekker van je koffie.

Meer Start Up

Nieuwste