Tobi Bob Snoid is lekker uitgeslapen voor Electrosonic

Tobi Bob Snoid is samen met Hugo Tromp de oprichter van Haunting Records. Vanavond staat hij met FLCTS op de bühne tijdens Electrosonic. Mustafa belt hem wakker op de tweede dag van ESNS.

Goeiemorgen Tobi!

“Ik zit even op de WC. Ben net klaar, wacht even!”  

Neem je tijd. Beetje eerste dag van Eurosonic overleefd?

“Zeker!”

Wat schiet er ’s ochtends als eerste door je heen als de wekker gaat?

“Uhm… Meestal moet ik eerst plassen. Daarna ga ik koffie drinken. Ik begin met koffie. Ik wil met rust gelaten worden in de ochtend. Even wakker worden. Laptop er bij. Ik ben in de ochtend ook niet echt gezellig. Oh, alles wat ik zeg wordt nu opgeschreven hè?”

Zeker. Jouw interview, jouw woorden

“Ok, nou dan denk ik in de ochtend letterlijk: NU KOFFIE. ZO SNEL MOGELIJK. En tijdens de koffie neem ik de dag door en kijk wat de die me allemaal gaat brengen.”

Wat is je favoriete wake-up song?

“Uuuuuhhh… Mijn.. Ik heb niet echt een favo wakeup song. Ik loop niet eerst naar de stereo om een plaat op te zetten. Meestal kijk ik random video’s op YouTube.”

Heb je een favo video?

“Niet echt. Ik open YouTube en zoek dan door de lijst van suggesties. Dan klik ik iets aan wat me lijkt. Of het Duitse nieuws. Ik vind het heldere licht van het scherm fijn om bij wakker te worden. Soms kijk ik ook gewoon naar mijn facebooktijdlijn of er leuke en interessante dingen gaande zijn.”

Bijgebleven clip die mensen echt moeten checken?

“Ik kijk nooit dingen twee keer. Dus nee. Niet echt. Ik wissel heel vaak van interesse. Dus altijd iets anders. Engels, Duits, Nederlands.”

Als je elke dag hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dit dan zijn?

“Oi oi oi. Ontbijt vind ik echt niet zo belangrijk. Koffie. Soms een ei. Die klap ik in de pan en dan bak ik ‘m lekker op. Brood eet ik pas rond een uur of twee. Dus om even op je vraag terug te komen, ik blijf gewoon bij mijn bakje koffie.”

Stel je hebt een tijdmachine en op één van je reizen kom je de jonge Tobi tegen. Wat voor levensadvies geef je hem?

“Work hard, boy! Ga er voor! Gewoon doen. Ga er voor. Doe wat goed voelt. Gewoon gaan. Niet nadenken, gewoon doen.”

Kun je daar een concreet voorbeeld van geven?

“Hauntring Records. Gewoon aanpakken die hap. Eigenlijk hetzelfde wat Hugo ook al zei. Ideeën blijven ideeën totdat je er wat mee doet. Nu met Hugo gaan we er gewoon voor! We realiseren dingen.”

Wat wil je het publiek meegeven?

“Tijdens Eurosonic treed ik drie keer met FLCTS op. Kom ons sowieso checken tijdens Electrosonic! Mocht je dat missen dan heb je nog twee herkansingen. Weet je niet wat FLCTS is? Check dan de track Behind.”

Wie zou je graag terugzien in deze rubriek?

“Ik zou graag twee mensen terug willen zien. Frank Drok. Nee, ja, Frank Drok! Stiekem de derde man achter Haunting Records. Hij is drummer van verschillende bands en doet ook het management van FLCTS. Ik ben wel benieuwd hoe hij uit zijn bed rolt.”

En als tweede?

“Thom Easix! Wat doe die luie boyke in de ochtend? Ik weet het niet. Ach weet je wat, bel Frank maar wakker.” 

Kom FLCTS checken op Electrosonic en download hier je gratis ticket

Meer Start Up

Nieuwste