Wat is het levenslied van tourmanager Lane Reckman? Tipje van de sluier… ABBA

Persoonlijk ken ik weinig tourmanagers, laat staan vrouwelijke tourmanagers. Misschien omdat de spoeling dun is en misschien omdat het simpelweg een door mannen gedomineerde wereld is. Reden te meer om Lane Reckman te vragen naar haar Goldflakes.

We ontmoetten elkaar tijdens ESNS18, ik weet nog dat er een band speelde die het niet waard was om aan te horen. Wat ik wel interessant vond om aan te horen, hetzij kort, was Lane. Niet dat er nu zoveel gezegd werd maar genoeg om erachter te komen dat zij een ware strijder is.

Op dit moment combineert ze haar studie met het tourmanagement van bands, waaronder The BlueBirds, Axel Flóvent en The Grand East. Nadat ze even heeft moeten piekeren en heel wat liedjes de revue liet passeren, deelt ze vandaag zes tracks met ons die een speciale betekenis voor haar hebben. Ontdek hieronder de Goldflakes van Lane Reckman.


The War On Drugs – Eyes To The Wind

Ik was al fan toen ik ze in 2015 (was het 2015?) zag op Down The Rabbit Hole. De perfecte locatie om weg te dromen bij The War On Drugs. De zon ging onder, er was bier en het leven kon echt niet beter zijn. Maar zoals dat gaat op festivals stond ik meer te kletsen met mijn vrienden en was in de zon zitten aanlokkelijker dan in de tent echt goed naar de muziek luisteren.

Gelukkig kreeg ik een herkansing in AFAS een paar maanden geleden. Wauw. Betoverend zo goed, gewoon kippenvel. Alle albums heb ik intussen stuk geluisterd, echter is dit mijn favoriet. Luister maar eens goed, als die piano erin komt kan ik wel janken van geluk. 

ABBA – Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)

Waar dit nummer ook gedraaid wordt: Drift Festival, Pop-O-Matic, Stille Disco, of ergens in de kroeg. Ik roep altijd iets te enthousiast: “DIT IS MIJN LEVENSLIED!!!!” Maar eerlijk, als je de eerste klanken van deze gouden plaat hoort dan begin je toch spontaan te dansen? Meer woorden ga ik er niet vuil aan maken.

Alt-J – Dissolve Me

Er zijn van die albums die je nooit zat wordt. An Awesome Wave van Alt-J is er zo een voor mij. Lastig om mijn favoriet van dit album aan te wijzen. Maar als ik dan moet kiezen dan Dissolve Me. Vooral omdat het me doet denken aan een roadtrip die ik maakte in Australië.

We waren hopeloos verdwaald. Het begon te regenen. We hadden geen telefonisch bereik. Hoewel het huilen me toen nader stond dan het lachen, stonden we ergens in the middle of nowhere tussen de kangoeroes met dit nummer keihard aan en alles kwam weer goed.

M83 – Midnight City

Ja wat zal ik hier eens over zeggen? Al jaren mijn lievelingsnummer. Toen ik ze live zag, in een prachtige venue in Melbourne en op een gegeven moment die saxofoonsolo kwam… Wauw wauw wauw.

Flight Facilities ft. Christine Hoberg  – Clair de Lune

Samen met mijn beste vriendinnetje Valerie ging ik op avontuur in Nieuw-Zeeland met onze bus genaamd George. Er ging geen dag voorbij dat we dit nummer niet luisterde. Soms wel drie, vier, tien keer.

Doe even je ogen dicht, zet dit nummer op en beeld je in: eindeloze groene en besneeuwde bergen, een blauwe lucht en hier en daar een schaap. Dat is dus wat ik zie als ik deze track hoor.

Arcade Fire – Everything Now

Eerlijk is eerlijk. Ik kende alleen de hits toen ze afgelopen jaar op Best Kept Secret stonden. Samen met mijn beste vriendinnetje Juul verkocht ik merch op dit festival. En tijdens Arcade Fire waren we even vrij. Ik wist niet wat ik zag. Beste optreden van 2017. Oké, oké… een van de beste.

Everything Now is sindsdien ons nummer. We hebben het op een dag geloof ik tien keer achter elkaar geluisterd. En nee, ik ben het nog steeds niet zat. Ik heb zelfs een shirt gekocht.

 

Meer Goldflakes

Nieuwste