Lukie Stalenhoef: ‘Aaliyah is mijn childhood queen’

Het is alweer een tijdje 2019. De laatste katers van Eurosonic Noorderslag zijn inmiddels uitgeslapen. Dus is het de hoogste tijd om jullie te voorzien van Lukie Stalenhoef’s Goldflakes!

Van Teo (lees: uw hoofdredacteur) vernam ik dat ze een baas is, of beter gezegd eindbazin, op het gebied van Marketing & PR met betrekking tot artiesten en merken. Na een klein beetje graven in the internets kwam ik er vrij vlot achter dat ze met Get Lukie een indrukwekkend portfolio heeft opgebouwd.

Get Lukie

Om je een idee te geven wat Pete Philly, Jarreau Vandal, WOO HAH! en Red Bull Music met elkaar gemeen hebben. Ze werken allen met Lukie samen op het gebied van Marketing & PR. En over samenwerken gesproken. Een beetje verder graven leerde me dat Lukie niet onbekend is met het samenstellen van een muzieklijstje.

Zo heeft ze al eens een bijdrage geleverd aan een niet nader te benoemen blog (want hé, concurrentie) en ze is toevallig bekend met de muziekstreamingdienst waar ik ooit ronddwaalde: 22tracks (#restinpower).

Goldflakes Lukie Stalenhoef

Echter, gaf de eerder genoemde bijdrage mij geen inzicht in wie Lukie nu precies is en waarom bepaalde tracks voor haar betekenis hebben. Reden te meer om haar eens te vragen naar zes tracks die wij tot haar Goldflakes mogen rekenen.

Niet alleen omdat ik graag meer hoor van een conculega marketeer, maar omdat ik bovenal meer wil weten van deze ontzettend toffe vrouwelijke strijder. Trouwens, hiervan mag het Nederlandse culturele -en creatieve landschap er overigens meer van hebben. Dus voilà, check hier de Goldflakes van Lukie Stalenhoef.

Aaliyah – Are You That Somebody?

Aaliyah was mijn childhood queen. Ik heb zo hard gehuild toen ik hoorde dat ze was overleden. Nog steeds luister ik haar muziek veel. Ik geloof dat dit de allereerste single was die ik heb gekocht. Ook had ik deze clip op speed-dial bij The Box. Dan ging ik haar dans-moves oefenen in m’n kamer. Good old times.

Fatoumata Diawara – Kele

Vroeger ging bij mij thuis de muziek echt alle kanten op. Radiohead stond veel op, maar ook Youssou ‘N Dour, Van Morrison, Faithless en Michael Jackson. Nog steeds kunnen mijn ouders me verrassen met muziek. Dit liedje van Fatoumata Diawara stuurde mijn moeder een keer naar me door en is daar een mooi voorbeeld van. Laatst hebben we haar ook live gezien bij Tolhuistuin, waar ze uitlegde waar haar songs precies over gaan. Voor mij is het heel bijzonder dat ik dat kan delen met mijn ouders.

Janet Jackson – If (Kaytranada remix)

Wat Kaytranada met tracks kan doen is magisch. Ik weet nog goed dat ik dit nummer voor het eerst hoorde. Mijn neef en ik sturen elkaar veel muziek door en dit is een van de keren dat we allebei instant verliefd werden op een nummer en die dan eindeloos op repeat hadden staan. Hierdoor heb ik soms wel medelijden met mijn buren.

Kendrick Lamar – Bitch, Don’t Kill My Vibe

Ik ging altijd al veel naar concerten, maar toen ik bij de Melkweg werkte al helemaal. Het concert van Kendrick Lamar, in The Max met mijn broer, was voor mij één van de hoogtepunten. Onvoorstelbaar als je kijkt naar hoe groot hij nu is. Toen kon hij al een zaal meekrijgen zonder veel special effects in zijn show te hebben.

Skepta & Wizkid – Energy (Stay Far Away)

Naast muziek en mijn werk zijn reizen en surfen mijn grootste passies. Afgelopen jaar heb ik een tijdje vanuit Panama gewerkt en ik kom net terug uit Mexico. Dit was bij deze reis mijn soundtrack, dus als ik deze track luister dan komen die herinneringen meteen terug. Love that about music.

Jorja Smith x Preditah – On My Mind

Ik ben verliefd op Jorja. Vanaf het eerste moment dat ik Blue Lights hoorde was ik verkocht. Deze track is voor mij bijzonder omdat het gaat om voor jezelf te kiezen. Waar je ook doorheen gaat: “Selflove is the key.”

 

Goldflakes_Datmag

Meer Goldflakes

Nieuwste