Go March gitarist Philipp Weies gaat hard op koffiekoeken van de bakker om de hoek

Goedemorgen! Heb jij je ook altijd al eens afgevraagd wat de gitarist van de elektronische rockband Go March ’s morgens op zijn broodje smeert? Niet? Wij wel! Daarom bellen we Philip Weies rustig wakker om het even over zijn ochtend taferelen te hebben. Hij komt tenslotte donderdag 17 januari spelen op ons Chordify x Peripheral x DATmag feestje Electrosonic.

Afgelopen september bracht het trio hun tweede album ‘II’ uit. Een interessante mix van elektronic tunes en ambient sounds. Of zoals ze het zelf noemen Mogwai meets Kraftwerk. Go March bestaat uit drummer Antoni Foscez, toetsenist Hans De Prins en gitarist Philipp Weies. We bellen de gitarist op en praten over zijn liefde voor koffiekoeken en het ochtendhumeur van zijn bandleden.

Ha Philipp, wat gaat er door je heen als je net bent ontwaakt?

Gisteren ben ik wakker geworden met het besef dat ik toch een dagje ouder word. Als ik een avondje ga feesten heeft mijn lichaam toch echt wel twee hersteldagen nodig. We zijn nu drie dagen verder, dus deze ochtend voel ik mij weer een beetje de oude.

Een kater van twee dagen, daar wordt niemand blij van. Maar sta je normaal gesproken dan wel meteen blakend van energie naast je bed?

Ik sta met veel energie op om koffie te gaan maken. Een uitslaper ben ik niet echt, ook al ben ik de avond daarvoor pas laat gaan slapen. Als ik een beetje wakker ben haal ik een een paar koffiekoeken van de bakkerij bij mij in de buurt. Er is een tijd geweest dat ik standaard twee van die koeken als ontbijt at. Alsnog bleef het personeel verrast als ik het elke ochtend weer bij hun bestelde.

Er is niks mis met koekjes als ontbijt. Wat zou je ochtend echt ruïneren?

Ochtendspits. Je zou maar in de file moeten staan in de vroegte van de dag. Verschrikkelijk.

Ai, dat snap ik. Maak je dat vaak mee?

Nee, eigenlijk nooit. Maar ik heb ook geen auto, dus dat scheelt.

Dan kan de dag al niet meer stuk. Welke wake-up song zou jouw ochtend nog beter kunnen maken?

Geen één. ’s Morgens wil ik rustig de dag beginnen. Eigenlijk heb ik nooit een radio of muziek aanstaan. Als ik dat wel doe, dan ga ik daar echt even voor zitten en luister ik heel bewust.

Geen achtergrondgeluiden om te ontwaken dus. Andere vraag, welk ontbijt zou jouw ochtend helemaal compleet maken?

Tja, we hebben het er al over gehad, maar toch wel die koffiekoeken van de bakker. Met een kop koffie erbij: heerlijk.

Oja, die koffiekoeken. Hoe staat het eigenlijk met het ochtendhumeur van je bandgenoten?

Hans De Prins onze toetsenist is redelijk humeurig ’s ochtends.  Onze drummer Antoni heeft het maffe ritueel om drie blikken energie drank en minstens nog twee koppen koffie achterover te tikken om vervolgens strak te beginnen met drummen. Maar het gaat altijd goed hoor.

Wat gaat jullie de komende weken bezighouden?

Het optreden bij Electrosonic tijdens Eurosonic donderdag is wat mij het meest bezighoudt op dit moment. Daar heb ik wel veel zin in. Groningen is tof om op te treden. Al kom je daar wel veel Belgen tegen.

Dat vast heel gezellig.

Ja hoor, Maar iedereen die iets met muziek te maken heeft zal daar passeren tijdens Eurosonic in Groningen, dus het wordt hoe dan ook gezellig.

Heb je nog een geweldig levensmotto wat je aan ons kwijt wil?

Ooit was ik heel idealistisch, maar dat heb ik achterwege gelaten wegens weinig opbrengst. Dus, nee ik moet je teleurstellen, die heb ik niet.

Geen probleem! Philipp, bedankt voor het delen van je ochtendrituelen. We gaan jullie zien op ons feestje komende donderdag!

 

Go March is donderdag vanaf 18:00 te bewonderen op Electrosonic.

 

 

 

 

Meer Start Up

Nieuwste