Rapper Witte Condor van het Andesgebergte over Orange Skyline

Op verzoek van De Ridderbaas belt Aron, Orange Skyline frontman Stefan van der Wielen wakker om te vragen naar zijn ochtendrituelen. Alles over havermoutpannenkoeken, douchen met koud water en iets met een witte condor.

Wat is het eerste waar je aan denkt, als ’s ochtends de wekker gaat?

“Vrij weinig! De wekker moet eerst een stuk of zes keer gaan voordat zich iets in mijn brein vormt wat als gedachten bestempeld kan worden. Daarvoor ben ik eigenlijk volledig hersendood.”

Wat moet ’s morgens absoluut niet gebeuren?

“We hebben geen CV in huis, maar gebruiken nog een ouderwetse boiler. Als je hebt gedoucht, is het de bedoeling dat je de knop omdraait, zodat de persoon na je ook warm water heeft.” 

“Nu wil het wel eens gebeuren dat mijn huisgenoten dat vergeten, waardoor ik met koud water moet douchen. Wat er die dag ook verder gebeurt, maakt niet uit. Ik ben de hele dag fysiek en psychisch fragiel.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Ik vind het heel fijn om de dag te beginnen met het nummer The Bird van Anderson Paak. Het nummer heeft een heerlijke saxofoon riedeltje, waardoor je hemels ontwaakt.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Als we ‘s ochtends tijd hebben, dan heeft mijn vriendin de te gekke gewoonte om havermoutpannenkoeken te maken met rood fruit poedersuiker. Ik kan het alleen eten als zij het bereidt, want wanneer ik het probeer, gaat het helemaal fout.”

“Soms heb ik het geluk dat ze het meerdere keren per week voor mij maakt. Op zulke momenten voel ik me echt een lucky bastard.”

Als je jezelf aan het begin van je carrière zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Word rapper! Ik geloof dat alles in het leven gekker is als je rapper bent. Volgens mij gaan er deuren voor je open, die anders gesloten blijven. Ik heb mezelf een beetje moeilijk in een hoek gewerkt qua muziek en kapsels. Als ik terug in de tijd zou kunnen, had ik het ook even willen proberen als rapper.”

En onder wat voor artiestennaam zou je als rapper gaan?

“Pfoe, wat een lastige vraag. Vroeger op het voetbalveld in de F8 van ZFC Zuidlaren had ik de epische bijnaam de Witte Condor van het Andesgebergte. Nu ik het zo hardop zeg, klinkt het wel lekker. Ik voel hem wel!”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wil delen?

“De kaarten van onze tour zijn inmiddels in de verkoop! Donderdag 18 mei staan we in VERA Groningen en de dagen daarna in Paradiso en Tivoli de Helling.”

Wat verwacht je van de tour?

“Het is voor ons best speciaal, want het is de allereerste keer dat we onze eigen clubshows spelen. Best spannend dus. Daarnaast willen we het ook bijzonder maken voor iedereen die komt.”

“Mensen kopen speciaal een kaartje voor jou en dat is echt heel erg tof. Ik kijk er enorm naar uit om de concerten te gaan rocken en er samen met het publiek iets moois van te maken.”

Naar wiens ochtendrituelen ben jijzelf benieuwd?

“Klaas Pot van No Pussy Blues Studio! Ik heb eens een gerucht gehoord dat hij opstaat met een kakofonie aan Bebop Jazz. Een normaal mens kan dat niet verdragen in de vroege morgen, maar Klaas blijkbaar wel. Ik ben heel benieuwd of dat waar is!”

Meer Start Up

Nieuwste