17 februari: DAT x Rebel Sessions met J’lectroniq + FLCTS + Electropoëzie

Rebel Rebel Hostel gaat komend weekend EIN-DE-LIJK open. Maak je borst maar nat voor een rebels weekje. Wij zijn trots op Anna en Anika. Daarom vieren we mee op vrijdag 17 februari met de DAT x Rebel Sessions.

Wij bij DAT waarderen slim ondernemerschap. Bovendien houden we van brute bazen. Eén plus één maakt DAT x Rebel Sessions. Deze eerste eerste editie staat in het teken van toffe producers.

Vandaar dat we het duo FLCTS, de triphop sensei J’lectroniq en de twee crazy poëten van Electropoëzie voor jullie uit de duistere krochten van de Groninger underground hebben gevist. Daarom een voorstel rondje.

FLCTS

Het elektronische popduo FLCTS bestaat uit twee multi-instrumentalisten. Met synthesizers, drummachines, gitaar, zang en hun ingenieuze songwriting skills overschrijdt het tweetal de grenzen tussen studio -en live-act.

Je bent sowieso een baas wanneer je in de titel van je eerste EP laat doorschemeren dat het nu al een Golden Record is.

Electropoëzie

Hun eigen biografie luidt als volgt:

Twee denkramen met één gedeelde vensterbank. Het ene raam levert de teksten. Het andere de muziek. Volledig symmetrisch. Volledig gestoord.

We nodigen u uit om het geheel eens van een afstandje te bekijken. Beide ramen als een geheel te zien. Om vervolgens, heel langzaam, voetje voor voetje, dichterbij te komen. Uw handen in een bruggetje boven uw ogen te vouwen… En zo… Steeds dichterbij… Teentje voor teentje…

Het krijsende genieten bij u naar binnen te laten denderen. Teksten in rood, zwart, groen en blauw zullen u om de oren vliegen. Vol van betekenis schreeuwen ze over het niets en worden ze onder luid geraas als een kralenketting aaneengeregen.

Kijk naar binnen en u zult twee paar ogen vinden. Ze boren zich een weg naar uw ziel en laten een leegte achter.

En hier hebben we weinig aan toe te voegen.

J’lectroniq

Moeten we deze man nog aankondigen? Eigenlijk niet. Maar we doen het lekker wel.

Naast dat hij onze columnist is, is Jasper Bosgraaf een eigenzinnige producer, beatmaker en componist die onder de naam J’lectroniq zijn werk uitbrengt.

Afgelopen jaar bracht hij de plaat The Adventure of Coolio Iglesias: Epilogue uit. Een lekkere productie in de sferen van triphop, electro en een vleugje techno.

Moet je nou nog meer weten? Check het facebook evenement en zet je zelf op aanwezig.

Meer Nieuws

Nieuwste